Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κοινή πορεία στους δρόμους του Πειραιά με τελική κατάληξη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οργανώνουν σήμερα, ώρα 10 πμ, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Τζανείου, Κρατικού Νίκαιας και Μεταξά. Διαμαρτύρονται για τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού.

ΕΚΑΒ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ Νικόλαος Πρωτόπαπας και η παραίτηση έγινε αμέσως αποδεκτή απ' τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλο. Την παραίτηση ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επειδή ο Νικόλαος Πρωτόπαππας, χειρουργός γιατρός, εξέτασε ασθενή σε κλινική, πράξη ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, για την οποία προβλέπεται πλήρης και αποκλειστική απασχόληση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τη «Γιούρομπανκ» και η «Αλφα» ετοιμάζεται να αξιοποιήσει την κατάπτυστη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν οι τραπεζίτες με την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και η οποία προβλέπει την απελευθέρωση του ωραρίου συναλλαγών, προβλέποντας ακόμα και τη λειτουργία καταστημάτων το Σάββατο. Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην «Αλφα», η διοίκησή της έχει ετοιμάσει σχέδιο για την εφαρμογή της σύμβασης σε δέκα καταστήματα (επτά στην Αθήνα και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη).

ΟΤΕ: Το «κυνηγητό» συνεχίζει η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ, κηρύσσοντας άλλη μία αποσπασματική κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας (10 το πρωί με 1 το μεσημέρι) στις 3 Απρίλη, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί - ύστερα από δύο αναβολές - η γενική συνέλευση των μετόχων για προσαρμογή του καταστατικού του ΟΤΕ στις αντεργατικές διατάξεις του νόμου που ψήφισε η ΝΔ, ολοκληρώνοντας το «έργο» του ΠΑΣΟΚ, την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Το αποσπασματικό της κινητοποίησης μαρτυρά η άρνηση της πλειοψηφίας να δεχτεί την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καταγγελία του κανονισμού προσωπικού, της σύμβασης για τους μισθούς, διεκδίκηση 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, μονιμοποίηση των εκτάκτων και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ