Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΑΡΑΒΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
«Θετικές», για τα μάτια του κόσμου, οι αντιδράσεις Ολμέρτ

ΡΙΑΝΤ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ._

«Επαναστατική οπτική» για τις προοπτικές ειρήνευσης στην περιοχή δίνει το σχέδιο ειρήνευσης, στο οποίο κατέληξε η σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Ο Εχούντ Ολμέρτ, σε μια εμφανή προσπάθεια να «δείξει καλή θέληση» γενικώς και αορίστως βέβαια, υποστήριξε ότι «δημιουργούνται προϋποθέσεις που δεν υπήρχαν παλαιότερα καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται η πιθανότητα μιας συνολικής ειρήνης του Ισραήλ με όλους τους εχθρούς του».

Οι πρώτες «διθυραμβικές» δηλώσεις Ολμέρτ, βέβαια, διευκρινίζουν ότι το Τελ Αβίβ «δεν προτίθεται να συζητήσει το ζήτημα των Παλαιστινίων προσφύγων» όπως επίσης ότι κρίνει ως «προβληματικά πολλά από τα σημεία του σχεδίου που χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία». Αλλωστε, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το σχέδιο που διατυπώθηκε στο Ριάντ είναι ακριβώς το ίδιο που είχε καταληχθεί στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, στη Βηρυτό, το 2002, και τότε το Ισραήλ το απέρριψε κατηγορηματικά.

Κατά τ' άλλα, χτες, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε στον Σαουδάραβα πρέσβη στις ΗΠΑ για να ζητήσει, όπως λέγεται, διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Σαουδάραβα βασιλιά, στην έναρξη της συνόδου, όπου χαρακτηρίστηκε «παράνομη κατοχή» η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Λεπτομέρειες της συνομιλίας δε δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τέλος, χτες, από έκρηξη, αγνώστου αιτιολογίας μέχρι το βράδυ, σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της «Χαμάς», στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε 1 μέλος της και τραυματίστηκαν 9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ