Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Καταγγελίες για σχέδια ανατροπής

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Σαφέστατες προειδοποιήσεις προς το λαό της Βενεζουέλας να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανατρεπτική ή επιθετική ενέργεια εκ μέρους των ΗΠΑ, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.

«Το Ιράν είναι στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο Τσάβες, σύμφωνα με την Πρένσα Λατίνα, αλλά «ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να είναι η Λευκορωσία ή η Βενεζουέλα ή οποιοδήποτε άλλο κράτος που η πολιτική του δεν είναι αρεστή στις ΗΠΑ», τόνισε ο Τσάβες.

Ουσιαστικά, πρόκειται για προειδοποιήσεις που έχουν επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν και ακόμη πιο συγκεκριμένα. Οπως π.χ. κατά τη συνέντευξη του Τσάβες, στον πρώην αντιπρόεδρο Βινσέντε Ράνχελ που τώρα έχει τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι Televen, όπου είχε δηλώσει ότι από τη στιγμή που ο Τζον Νεγρεπόντε έγινε υφυπουργός Εξωτερικών, υπάρχει ένταση της δραστηριότητας των διαφόρων πυρήνων της CIA που προωθούν διάφορα ανατρεπτικά σχέδια και ειδικότερα στοιχεία που συνδέονται άμεσα με τον εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες.

Παράλληλα, η εφημερίδα VEA, που στηρίζει την Μπολιβαριανή διαδικασία, δημοσιεύει πληροφορίες για συναντήσεις του Νεγρεπόντε με αξιωματούχους και απειλητικά γράμματα. Γίνεται λόγος για διάφορα σχέδια αποσταθεροποίησης για τους μήνες Απρίλη και Μάη, που περιλαμβάνουν πρόκληση ταραχών στους δρόμους, απεργίες στις συγκοινωνίες, τρομοκρατικές ενέργειες και σχεδιασμένη «κοινωνική ανυπακοή». Κύρια αφορμή θα αποτελέσει η μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας του τηλεοπτικού καναλιού RCTV, η οποία λήγει στις 27 Μάη. Η μη ανανέωση έγινε εξαιτίας της πληθώρας των παραβιάσεων των νόμων της χώρας αλλά και τα αποδεικτικά στοιχεία των ερευνών για το ρόλο που διαδραμάτισε κατά το πραξικόπημα του Απρίλη του 2002.

Οσο για την τηλεοπτική συχνότητα από την οποία εξέπεμπε το RCTV θα καταληφθεί από την πρώτη «Δημόσια τηλεόραση όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Τζέσε Τσακόν, ο οποίος κάλεσε και το λαό της Βενεζουέλας να πάρει μέρος στις συζητήσεις για το πώς θα πρέπει να οργανωθεί το δημόσιο κανάλι, πώς και ποιας έκτασης θα είναι η λαϊκή συμμετοχή σε αυτό και φυσικά για το πρόγραμμά του.

Χτες, εξάλλου, στα πλαίσια της Αντιιμπεριαλιστικής Μέρας Δράσης που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας πραγματοποιήθηκαν δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της χώρας που φέρουν το όνομα του Σιμόν Μπολίβαρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ