Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι Βιομήχανοι...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΙΟΣ έλειπε τόσο καιρό από την υπόθεση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να πει κι αυτός την άποψή του: Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών!

Οχι απλά έχουν άποψη επί του θέματος οι βιομήχανοι αλλά ...έχουν κι απαίτηση να δοθεί το σύνολο των αποθεματικών των Ταμείων στις διαδικασίες της «αγοράς»!

Οπως λένε, τα Ταμεία «δεν πρέπει να στερηθούν τη δυνατότητα που τους παρέχουν η σύγχρονη κεφαλαιαγορά και τα σύγχρονα χρηματοπιστωτικά εργαλεία» γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις στα «μακροπρόθεσμα συμφέροντα των εργαζομένων»!

Αν καταλάβαμε καλά, ο ΣΕΒ αποφάσισε, εκτός από τα συμφέροντα των μελών του, να προστατεύει πλέον και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού πολύ ενδιαφέρεται γι' αυτούς και για το αν θα έχουν περίθαλψη και συντάξεις.

Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να εκνευριστείς: Αυτοί που έχουν καταβαραθρώσει τα Ταμεία, παρακρατώντας, κλέβοντας ή περικόπτοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, θέλουν να γίνουν οι «φύλακες άγγελοί» τους.

Εκείνοι που, αν πλήρωναν όσα οφείλουν αυτή τη στιγμή, τα ασφαλιστικά ταμεία ίσως και να διπλασίαζαν τα αποθεματικά τους χωρίς να περνάνε ούτε ...απέξω από τη Σοφοκλέους, επιθυμούν να «φυλάξει ο λύκος τα πρόβατα».

Ο παραλογισμός και η προκλητικότητά τους βέβαια εξηγούνται. Ιδίως αν αναλογιστούμε το μέγεθος της περιουσίας των Ταμείων, που αν και μικρότερο από τις ανάγκες των ασφαλισμένων, είναι πολύ μεγάλο για να μη «βάζουν χέρι» σε αυτό, όσοι έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τα πάντα.

Αλλωστε, και η κυβέρνηση δε λέει κάτι διαφορετικό. Για «υγιείς» κινήσεις των διοικήσεων των Ταμείων στην αγορά μιλάει, ετοιμάζοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Οπως προβλέπουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ.

Αυτές ακριβώς που το ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ