Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και περί τζόγου

Κι όμως στις 5.4.2007 ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Δημήτρης Κοσμάς παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Η ευθιξία δεν είχε ως αιτία την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, αλλά την καταγγελία που έγινε την προηγούμενη μέρα ότι ο διοικητής «αποφάσισε χωρίς έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και παρά τις ρητές προειδοποιήσεις της υπηρεσίας, και ειδικά των αρμοδίων οικονομικών υπηρεσιών, να μεταφέρει σε πρώτη φάση 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της εμπορικής τράπεζας, και όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος». Το νοσοκομείο Κορίνθου -όπως όλα τα νοσοκομεία - τηρεί έναν τρεχούμενο λογαριασμό σε κάποια εμπορική τράπεζα για κάλυψη τρεχουσών έκτακτων συναλλαγών.

Ο ίδιος ο Δ. Κοσμάς παραδέχτηκε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής των προμηθευτών πήρε τα λεφτά απ' την Τράπεζα της Ελλάδας και τα πήγε στην Alpha Bank, αποσκοπώντας «σε κάποιες καλύτερες αφορολόγητες αποδόσεις μέχρι και την εξόφληση των προμηθευτών» για «το καλό και το όφελος του νοσοκομείου».

Δηλαδή τα λεφτά - που δεν περισσεύουν στα νοσοκομεία - στάλθηκαν στο ναό του Χρηματιστηρίου, που προσκυνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και σε έναν τέτοιο τόπο ...προσκυνήματος δεν μπορεί παρά να εκδηλώνεται η ευλάβεια με την ανάλογη ευθιξία των «προσκυνητών» του τζόγου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ