Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... ανασχηματισμού

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ πρέπει να αισθάνονται πάντα πρόσκαιροι». Το 'πε χτες ο Προκόπης Παυλόπουλος, όταν τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Δυστυχώς όμως, μόνον οι υπουργοί είναι πρόσκαιροι. Οι πολιτικές είναι μόνιμες κι αυτό έχει σημασία.

Κι αν αναρωτιέστε πώς ξαφνικά προέκυψε θέμα ανασχηματισμού, σας βεβαιώνουμε ότι δεν είναι δύσκολο. Λίγη μουρμούρα κυβερνητικών στελεχών, μερικά λογάκια στους διαδρόμους, μια «δόση» διαπλοκής με «δημοσιογραφικούς κύκλους» και ...έτοιμο το «γεγονός».

Αλλωστε, και το ΠΑΣΟΚ δεν το άφησε να πέσει κάτω. Τα στελέχη του έχουν ήδη μπει στον κόπο να σχολιάζουν τις «φήμες» και τα «ενδεχόμενα» ανασχηματισμού, λέγοντας ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ.

Εν ολίγοις, εκ του μηδενός και χωρίς ουσία «στήσανε» μια κανονικότατη «πολιτική αντιπαράθεση» κι ένα θέμα που θα μας ταλαιπωρεί επί μέρες, χωρίς κανείς να συζητά με πραγματικούς πολιτικούς όρους.

Μέχρι τώρα, είχαμε το «πότε θα γίνουν εκλογές», τώρα απλά άλλαξαν τροπάριο, γιατί ίσως ψυχανεμίστηκαν ότι τους βαρέθηκε ο κόσμος.

ΨΑΧΝΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ διαβάζουμε, το ΠΑΣΟΚ για εξηγήσεις σχετικά με το «Sea Diamond» και το ναυάγιό του, ζητώντας μάλιστα και ενημέρωση στη Βουλή από τον υπουργό Ναυτιλίας.

Μια ενημέρωση του Κοινοβουλίου βέβαια θα έπρεπε να είναι αυτονόητη σε τέτοιες περιπτώσεις, πλην όμως το ΠΑΣΟΚ καλό θα ήταν να μας εξηγήσει τι ακριβώς θέλει να μάθει.

Φανταζόμαστε ότι αρκείται σε εξηγήσεις για το τι έγινε τις ώρες που το πλοίο βυθιζόταν. Γιατί άλλα θέματα όπως ο άκρατος ανταγωνισμός των ιδιοκτητών των πλοίων κρουαζιέρας, οι οποίοι απολαμβάνουν απίστευτα προνόμια χωρίς να τηρούν κανέναν κανόνα, δε νομίζουμε ότι θέλουν να τα ανοίξουν.

Γιατί αν τα ανοίξουν γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πάρει και αυτούς «η μπάλα», όπως τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί την ίδια πολιτική ακολουθούν, ιδίως σ' αυτόν τον τομέα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ