Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μελέτη στον απόηχο του ναυαγίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

Στον απόηχο του ναυαγίου του «SEA DIAMOND» έφτασε χτες στα δημοσιογραφικά γραφεία η έκδοση μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις «Μεταφορές: Αρτηρίες ζωής για τα νησιά», με την οποία επιχειρείται μια ...επιστημονική πριμοδότηση της υπάρχουσας πολιτικής στον τομέα της ναυσιπλοΐας που θέλει επιβάτες και ναυτεργάτες να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών.

Παίρνοντας ως δεδομένη και ...αυτονόητη την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και εργαζόμενους, το ΙΤΑ προτείνει τη δυναμική είσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση ακριβώς αυτής της κατάστασης. Προτείνει δηλαδή τη σύσταση ή συμμετοχή της ΤΑ σε ναυτιλιακές εταιρείες, υπενθυμίζοντας ότι όποιες αγκυλώσεις υπήρχαν αίρονται με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που επιτρέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των συγκοινωνιών και δίνει τη δυνατότητα επιχορήγησης αυτής της δραστηριότητας. Οπως επίσης την εφαρμογή των περιβόητων Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή μιας σειράς έργων.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια πρόταση είναι σε αντίθεση με τη λαϊκή ανάγκη για ένα δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας προς όφελος των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ