Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Απορίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εξαιρετικά επιλεκτική αντιμετώπιση δείχνουν ορισμένοι από τους - ...κατά τα λοιπά - διαπρύσιους εξυγιαντές της υπόθεσης με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας. Και λέμε «επιλεκτική αντιμετώπιση», γιατί έχουν αφήσει στο απυρόβλητο της όποιας κριτικής τους τις τράπεζες και άλλους επιτήδειους, οι οποίοι μαζί με τους αετονύχηδες των χρηματιστηριακών ΑΕ έχουν την ευθύνη για το γεγονός ότι με τα δομημένα ομόλογα και άλλα κόλπα κατάφεραν να φεσώσουν τα Ταμεία με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ηδη, ο «Ρ» έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση των αποθεματικών του Ταμείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), το οποίο κάτω από τη διαχείριση της «Μάρφιν» υπέστη τεράστιες κεφαλαιακές απώλειες πάνω από 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή, για καθαρή χασούρα με βάση τα στοιχεία της αποτίμησης στο τέλος Φλεβάρη του 2007.

Αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν και για τη φερόμενη «τιμή αγοράς» και για τον τρόπο διαχείρισης και ακόμη για το είδος των «συμβουλών» και «υπηρεσιών» που ...προσφέρουν οι κάθε είδους μεγαλορεντιέρηδες - μεσάζοντες.

Και ακόμη ένα - ειδικού βάρους - ερώτημα: Ποια ασφαλιστικά ταμεία έχουν φορτωθεί - και για ποια ποσά - την πραμάτεια των τραπεζών, δηλαδή με υψηλού τζόγου και ρίσκου «δομημένα εταιρικά ομόλογα» που οι τράπεζες πρωτοκυκλοφόρησαν για δικό τους λογαριασμό τους και μάλιστα στο ίδιο διάστημα με τα αντίστοιχα κρατικά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ