Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι ΠΑΣΟΚιές δεν πιάνουν...

Υπέρ της εφαρμογής του αντιδραστικού Προεδρικού Διατάγματος 76/2005 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών, που προωθούν η ΕΕ και η κυβέρνηση, για να χτυπήσουν παραπέρα το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας στα νοσοκομεία, τάχτηκε χτες ο Χρ. Πρωτόπαπας. Συνοδεύοντας αυτή τη θέση με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ - κατά την προσφιλή τακτική του ΠΑΣΟΚ - το οποίο, όπως είπε, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή «κράτησε περίεργη στάση».

Το ΚΚΕ κρυστάλλινα απ' την πρώτη στιγμή τάχτηκε κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας για διευθέτηση του χρόνου εργασίας και του ΠΔ που προωθεί την εφαρμογή στα νοσοκομεία, διεκδικώντας εξάωρη σταθερή ημερήσια εργασία, πενθήμερο, 30ωρο με μια εφημερία τη βδομάδα, προσλήψεις μόνιμων γιατρών, καμιά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Κατήγγειλε, επίσης, απ' την πρώτη στιγμή το σημερινό άθλιο καθεστώς εργασίας των γιατρών.

Είναι λογικό να φαίνεται «περίεργη» στον Χρ. Πρωτόπαπα η στάση του ΚΚΕ. Αφού κρίνει τις θέσεις των κομμουνιστών μέσα από το πρίσμα της υπηρέτησης της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, του ξεζουμίσματος των εργαζομένων και γιατρών, της λειτουργίας των νοσοκομείων με τους κανόνες της αγοράς. Ο,τι δηλαδή με συνέπεια υπηρετεί το κόμμα του και η ΝΔ, με κολαούζο στο ζήτημα της διευθέτησης και τον ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ