Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ατέρμονη σφαγή

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες επιθέσεις και μάχες με τουλάχιστον 19 νεκρούς, περιλαμβανομένων και έξι στρατιωτών που βρήκαν το θάνατο από βόμβα που έπληξε το όχημά τους στην επαρχία Πάκτικα, σημειώθηκαν χτες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ανάμεσα στις επιθέσεις ήταν και μια αυτοκτονίας εναντίον τοπικού αξιωματούχου - χωρίς θύματα πέραν του βομβιστή. Από τα υπόλοιπα θύματα, τρεις ήταν εργαζόμενοι σε εταιρεία μισθοφόρων, επτά Ταλιμπάν κ.ά. Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τρεις άμαχοι αγνοούνταν.

Κατά τα λοιπά, χτες απορρίφθηκε από την καναδική Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα της αντιπολίτευσης να οριστεί με σαφήνεια η επιστροφή 2.500 Καναδών στρατιωτών το Φλεβάρη του 2009. Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα παρατείνει την αποστολή των καναδικών δυνάμεων, που έληγε τυπικά εφέτος, αλλά είχε παραταθεί για δύο χρόνια από το Μάη του 2006.

Τέλος, χτες το ΝΑΤΟ απέσυρε, παραδεχόμενο ότι η φρασεολογία τους ήταν «αμφίσημη», ραδιοφωνικές διαφημίσεις που άφηναν να εννοηθεί ότι η καλλιέργεια οπιοπαπαρούνας είναι αποδεκτή δραστηριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ