Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Απειλεί με «αντίποινα» ο ισραηλινός στρατός

Νέες διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του ανταποκριτή του BBC Αλαντ Τζόνστον

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

«Το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά αν συνεχιστούν οι επιθέσεις με ρουκέτες στο έδαφός του, αλλά προς το παρόν θα συνεχίσει να τηρεί την εκεχειρία». Αυτό ανακοινώθηκε μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου Ασφαλείας, μία μέρα μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και τη διακήρυξη του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς», που δεν υιοθετήθηκε από το πολιτικό της σκέλος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, περί τερματισμού της εκεχειρίας.

Την ίδια στιγμή, Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και ξένοι δημοσιογράφοι διαδήλωσαν ταυτόχρονα στις δύο πλευρές του μεθοριακού φυλακίου του Ερετζ, στα όρια Γάζας και Ισραήλ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του ανταποκριτή του BBC, Αλαν Τζόνστον, που έχει απαχθεί από αγνώστους από τις 12 Μαρτίου. Διαδήλωση πραγματοποίησε και η βρετανική Εθνική Ενωση Δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής στο Λονδίνο, ζητώντας μεγαλύτερη εγρήγορση και άμεσα αποτελέσματα ως προς την τύχη του Τζόνστον.

Περιπλέκεται η υπόθεση Μπισάρα

Ερευνα διεξάγεται από τις ισραηλινές αρχές σε βάρος του, προσφάτως παραιτηθέντα, βουλευτή Αζμι Μπισάρα, που θεωρείται «ύποπτος ότι έδωσε πληροφορίες στη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια του πολέμου το περασμένο καλοκαίρι, ότι ξέπλυνε χρήματα και χρηματοδότησε τρομοκρατικές οργανώσεις (π.χ. τη Χεζμπολάχ ή τη Χαμάς)». Αυτό γνωστοποιήθηκε, χτες, μετά από την άρση σχετικής απαγόρευσης σε διαρροή πληροφοριών από ισραηλινό δικαστήριο.

Ο Ισραηλινός Αραβας Μπισάρα εκλέγεται τα τελευταία χρόνια με το αραβικό κόμμα Μπάλαντ. Υπέβαλε την παραίτησή του από το κοινοβούλιο στην ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο, την περασμένη Κυριακή, δηλώνοντας ότι προς το παρόν θα παραμείνει εκτός Ισραήλ λόγω «των διώξεων που επιχειρείται να ασκηθούν σε βάρος του αδίκως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ