Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Καμία ανοιχτή υποστήριξη από τον Μπαϊρού

ΠΑΡΙΣΙ.--

«Ψήφο κατά συνείδηση» υπέδειξε, τελικά, στους ψηφοφόρους του ο φιλελεύθερος Φρανσουά Μπαϊρού, που, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών και, περίπου, 7.000.000 ψήφους, έχει αναδειχτεί σε «μήλον της Εριδος» ανάμεσα στους δύο διεκδικητές των Ηλυσίων Πεδίων, Σαρκοζί και Ρουαγιάλ. Ο Μπαϊρού έδωσε, χτες, συνέντευξη Τύπου, όπου προανήγγειλε, επίσης, την ίδρυση ενός νέου «κεντρώου κόμματος, του Δημοκρατικού Κόμματος», χωρίς, όμως, να διευκρινίσει αν θα αποτελέσει μετεξέλιξη της «Ενωσης Δημοκρατών Γαλλίας» (UDF) της οποίας ηγείται ή διάσπασή της.

Υποστήριξε ότι η Γαλλία ταλανίζεται από κρίση σε τρία επίπεδα: ως προς το δημοκρατικό πολίτευμα, ως προς την κοινωνική της συνοχή και ως προς την οικονομική της ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι αν εκλεγεί ο Σαρκοζί θα χειροτερεύσει, καταρχάς, η κρίση ως προς την κοινωνική συνοχή και αν εκλεγεί η Ρουαγιάλ ως προς την οικονομική ανάπτυξη. Κατηγόρησε, δε, και τους δύο ότι «πολύ αργά τον αναζήτησαν» αφού είχαν, εκατέρωθεν, απορρίψει κάθε πρόταση συνεργασίας, και μάλιστα η Ρουαγιάλ με κατηγορηματικό τρόπο μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Αφησε, πάντως, ανοιχτό ένα «παράθυρο», δηλώνοντας ότι «η στάση μη επιλογής υποψηφίου θα ισχύσει αν δεν υπάρξει κάποια σαφής κίνηση εκ μέρους κάποιου, έστω και την ύστατη στιγμή». Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι «έτοιμος» για μια τηλεοπτική συζήτηση με την Ρουαγιάλ, όπως η ίδια ζήτησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ