Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Απροκάλυπτη στήριξη της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την υποστήριξη από την κυβέρνηση της αμερικανικής «αντιπυραυλικής ζώνης»

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την υποστήριξη της «αντιπυραυλικής ζώνης» από την Ντόρα Μπακογιάννη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ:

«Είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη η θέση της κυβέρνησης που εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών στη συνοδό του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία υποστηρίζοντας ότι "Η αντιπυραυλική ζώνη, που προωθούν οι ΗΠΑ, πρέπει να καλύπτει το σύνολο της Ευρώπης και το σύνολο των χωρών του ΝΑΤΟ"...

Με αυτή την τοποθέτηση η κυβέρνηση δε στηρίζει μόνο απροκάλυπτα την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ στην Ευρώπη που επιδιώκουν να εγκαταστήσουν νέα οπλικά συστήματα, αλλά και ανοίγει διάπλατα την πόρτα να εγκατασταθούν αυτά και στη χώρα μας. Συμμετέχει ενεργά στην πολιτική που οδηγεί στην ένταση των εξοπλισμών.

Αυτή η θέση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης και τα εκδηλωμένα πολύμορφα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα του ελληνικού λαού.

Τεράστιες επίσης είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που συνεχίζει να υποστηρίζει το λεγόμενο "σχέδιο Αχτισαάρι", που επιδιώκει να μετατρέψει το Κόσσοβο σε κράτος - προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και τα Βαλκάνια σε περιοχή όπου τα σύνορα μπορούν να τα αλλάζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τις κυβερνητικές θέσεις και να δυναμώσει την πάλη του για την ανατροπή της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα μας στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αντιπαραθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ