Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι το κόμμα θα μελετήσει την επιστολή του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, για διάλογο σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν το Φλεβάρη του 2008.

Αν και το ΔΗΚΟ θεωρεί πρόωρη την προεδρολογία, η επιστολή Αναστασιάδη θα μελετηθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, ανέφερε ο κ. Καρογιάν. Σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν επιδίωξη του ΔΗΚΟ είναι να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η συνεργασία με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ, την οποία χαρακτήρισε δημιουργική. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «θα πρέπει υπάρξουν οι απαραίτητες συγκλίσεις στο Κυπριακό και σε κύρια θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης».

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, ο γραμματέας του κόμματος Αντώνης Κουταλιανός, δήλωσε ότι απορρίπτεται εκ προοιμίου η αναζήτηση συγκλίσεων και κοινού υποψηφίου με τον ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές. Η ΕΔΕΚ, είπε ο κ. Κουταλιανός, επιδιώκει συνεργασίες στις προεδρικές εκλογές στη βάση μιας προοδευτικής κατεύθυνσης με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες υπάρχει πολιτική και ιδεολογική σύγκλιση.

Επισήμανε επίσης ότι μέγιστο κριτήριο για την ΕΔΕΚ «είναι μια διεκδικητική και πατριωτική διαχείριση του εθνικού θέματος και μια εσωτερική διακυβέρνηση αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής».

Στηρίζει την κυπριακή κυβέρνηση ο Αγ. Μαρίνος

Ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Αγίου Μαρίνου, Φιορένζο Στόλφι, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

Ο κύριος Στόλφι επαναβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στον αγώνα του κυπριακού λαού για απαλλαγή από την κατοχή, ειρηνική επανένωση της Κύπρου, χωρίς ξένες στρατιωτικές παρουσίες και ξένες επεμβάσεις.

Ο κύριος Χριστόφιας είπε ότι με τον κ. Στόλφι αντάλλαξε απόψεις για το ρόλο των μικρών κρατών και την ανάγκη συντονισμού τους.

Τον συνεχάρη επίσης, γιατί ο Αγιος Μαρίνος έχει αποδείξει, τώρα που ασκεί την προεδρία των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι και τα μικρά κράτη μπορούν να υπηρετήσουν σε διεθνείς οργανισμούς με την ίδια, εάν όχι και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ό,τι τα μεγάλα κράτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αγίου Μαρίνου υπέγραψε με τον Κύπριο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, υπουργό Γεωργίας συμφωνία συνεργασίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ