Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
1η ΜΑΗ 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Η έκκληση της Ομοσπονδίας για την 1η Μάη

Η κεντρική αφίσα της ΠΣΟ για την 1η Μάη
Η κεντρική αφίσα της ΠΣΟ για την 1η Μάη
Τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που παλεύουν για την επιβίωσή τους και το δικαίωμά τους να χτίσουν ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον, τους ανθρώπους που παλεύουν για την απελευθέρωσή τους από τις δυνάμεις κατοχής και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, χαιρετίζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στην Εκκλησή της με αφορμή την 1η του Μάη.

«Η Πρώτη Μάη είναι μέρα για να αναλογιστούμε τις επιτυχίες του προηγούμενου χρόνου και να σχεδιάσουμε νέες πρωτοβουλίες, να καθορίσουμε τους στόχους για τον επόμενο χρόνο. Οι νέες μας πρωτοβουλίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και τα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων», σημειώνει η ΠΣΟ. Χαρακτηριστικό των συνεπειών που έχει η ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας για τους εργαζόμενους είναι ότι στις ΗΠΑ, το 2006, το εισόδημα του 1% του πληθυσμού έφτασε μέσα σ' ένα χρόνο το ένα εκατομμύριο δολάρια όταν την ίδια στιγμή, το εισόδημα του 90% του πληθυσμού έπεσε κάτω από 270 δολάρια.

Η ΠΣΟ καλεί τα μέλη της να δυναμώσουν τον αγώνα για πλήρη και σταθερή απασχόληση, Κοινωνική Ασφάλιση, αξιοπρεπείς μισθούς για όλους, αλλά και να επικεντρώσουν τη δουλιά στην εργαζόμενη νεολαία, στις γυναίκες, στους μετανάστες, στην προοδευτική διανόηση.

Και μεταξύ άλλων καταλήγει σημειώνοντας πως η παγκόσμια εργατική τάξη χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή ΠΣΟ ικανή «να συντονίσει τα αγωνιστικά συνδικάτα, να αναπτύξει αποτελεσματικά τη δραστηριότητά της. Στις σημερινές συνθήκες, η παγκόσμια εργατική τάξη χρειάζεται ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα, για να ενώσουν όλους τους εργάτες ενάντια στις πολυεθνικές και τον ιμπεριαλισμό. Χρειάζεται συνδικάτα σύγχρονα, δημοκρατικά και με διεθνιστικό πνεύμα. Αυτή είναι η ΠΣΟ που χτίζουμε. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»

Χαιρετιστήρια στο ΠΑΜΕ

Θερμό χαιρετιστήριο μήνυμα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έστειλε η Γενική Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Βόρειας Κορέας, με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, επιβεβαιώνοντας τους διεθνιστικούς δεσμούς που οικοδομούν οι ταξικές δυνάμεις της χώρας μας με την εργατική τάξη στις άλλες περιοχές του κόσμου. Εκ μέρους όλων των κλαδικών και περιφερειακών οργανώσεων - μελών της, η Ομοσπονδία εύχεται στο ΠΑΜΕ «κάθε επιτυχία στον αγώνα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, την επιθετικότητα και την αυθαιρεσία των ιμπεριαλιστών, για να οικοδομήσουμε ένα νέο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Μηνύματα για την Πρωτομαγιά έστειλαν ακόμα στο ΠΑΜΕ, ανάμεσα σε άλλους, η ZENROREN από την Ιαπωνία, η FTUB από τη Λευκορωσία, η CITU από την Ινδία, η CUB από την Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ