Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
1η ΜΑΗ 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ όλοι την Τρίτη με το ΠΑΜΕ

Στις 10.30 στο Σύνταγμα η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Με το ΠΑΜΕ των αγώνων και της ανυπακοής, εργάτες και εργάτριες, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι, όλος ο κόσμος της δουλιάς και του μόχθου δίνει μεθαύριο Πρωτομαγιά το «παρών» στη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης. Κατεβαίνει σύσσωμος στην απεργία και στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων, με κορυφαία τη συγκέντρωση της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν το μεγάλο γιορτασμό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κορυφώνουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων. Εκατοντάδες περιοδείες, δεκάδες εκδηλώσεις και συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Τα ταξικά συνδικάτα αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης, τιμούν τους αγωνιστές και την προσφορά τους στους δίκαιους αγώνες της, για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, για να αποτινάξουν το ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Ηδη τις προηγούμενες μέρες, τα ταξικά συνδικάτα ξεδίπλωσαν τη δράση τους, ανανέωσαν την επαφή τους και τους δεσμούς τους με χιλιάδες εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς, έσμιξαν σε επιχειρήσεις και εργοστάσια με νέους εργαζόμενους και με γυναίκες, έδωσαν συνέχεια στη μάχη των συλλογικών συμβάσεων, έχοντας πίσω τους τα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη και την πετυχημένη απεργία στις 29 Μάρτη.

Η δουλιά που έγινε, όλη η δραστηριότητα των ταξικών συνδικάτων πρέπει να εκφραστεί - και θα εκφραστεί - στις 65 πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που οργανώνονται από το ΠΑΜΕ την Τρίτη σε όλη τη χώρα. Να αποτυπωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η θέληση της εργατικής τάξης να συγκρουστεί και να αντιπαλέψει την πολιτική των μονοπωλίων και του δικομματισμού. Να αμφισβητήσει τις δυνάμεις που υποκλίνονται στον ευρωμονόδρομο, στη φυλακή των Ευρωπαίων εργαζομένων. Ακόμα πιο ξεκάθαρα να στείλει μήνυμα στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα της ταξικής συνεργασίας, δεν καταπίνουν το «χάπι» της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «ανταγωνιστικότητας» που αυτές πρεσβεύουν μαζί με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Μαζί με το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι βρίσκονται οριστικά και αμετάκλητα στην άλλη όχθη, σε ανειρήνευτη σύγκρουση με το καθεστώς της εκμετάλλευσης και τους φορείς του. Γράφοντας στις σημαίες τους το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, πορεύονται σε άλλη πορεία, ρήξης και σύγκρουσης με το κεφάλαιο. Βρίσκονται σταθερά στο δρόμο της ταξικής πάλης. Απαιτούν όλον τον πλούτο, που αυτοί παράγουν. Διεκδικούν ό,τι τους ανήκει. Γιορτάζουν επάξια τη μεγάλη γιορτή της εργατιάς. Τιμούν με συνέπεια τους αγωνιστές της εργατικής τάξης και ανοίγουν το δρόμο για την οριστική τους απελευθέρωση από το ζυγό του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ