Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
1η ΜΑΗ 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΣΟ
Περιοδεία στη Λατινική Αμερική

Με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο, ΓΓ της ΠΣΟ, το κλιμάκιο θα βρεθεί σε Κούβα, Βενεζουέλα, Κολομβία και Εκουαδόρ

Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με επικεφαλής το γενικό γραμματέα της, Γ. Μαυρίκο, θα περιοδεύσει στο διάστημα 30 Απρίλη μέχρι 10 Μάη στη Λατινική Αμερική. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Βαλεντίν Πάτσο, μέλος της Γραμματείας και οι έξι αντιπρόεδροι της ΠΣΟ από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η περιοδεία ξεκινά από την Κούβα (30/4 - 3 Μάη) όπου ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ θα μιλήσει σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς πατριώτες που είναι φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, σε μαθητές συνδικαλιστικής σχολής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, σε συνδικαλιστική συνδιάσκεψη για τα Βιοκαύσιμα κλπ. Θα υπάρξει συνάντηση και με τον Ραμίρεζ Εστενοζ, μέλος της Γραμματείας του ΚΚ Κούβας. Θα δώσει επίσης συνέντευξη Τύπου.

Επόμενος σταθμός Βενεζουέλα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέντευξη στην Εθνική Κρατική Τηλεόραση, σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών, συνέντευξη Τύπου, συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες. Τρίτος σταθμός η Κολομβία, όπου οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις δρουν σε παρανομία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία επτά χρόνια έχουν δολοφονηθεί 2.200 πρωτοπόρα συνδικαλιστικά στελέχη στη χώρα αυτή που αποτελεί προτεκτοράτο των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική. Τελευταίος σταθμός το Εκουαδόρ όπου θα επισκεφθεί μεγάλο χώρο δουλιάς στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέντευξη Τύπου, συνάντηση με την προεδρία της χώρας και ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση εργαζομένων.

Πολλά συνδικάτα που σήμερα δεν ανήκουν στη δύναμη της ΠΣΟ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ζητήσει διμερείς επαφές με την αντιπροσωπεία της ΠΣΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ