Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων»

Δυναμική πικετοφορία των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Αθήνας και ΤΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ

Από τη χτεσινή πικετοφορία της ΚΝΕ
Από τη χτεσινή πικετοφορία της ΚΝΕ
Σε δυναμική πικετοφορία με κεντρικό σύνθημα «όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών» προχώρησαν χτες το απόγευμα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, η Σπουδάζουσα Αθήνας και ΤΕΙ Αθήνας στο κέντρο της πόλης μετά την καταδικαστική απόφαση την περασμένη Παρασκευή σε βάρος δύο κομμουνιστών, των Θόδωρα Κρέπαπα και Πέτρου Μαρκομιχάλη, για τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση - διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του τότε Αμερικανού πρέσβη Τ. Μίλερ σε σχολείο του Αιγάλεω, το Φλεβάρη του 2002, την οποία και ματαίωσε η λαϊκή πάλη.

Η πικετοφορία ξεκίνησε από την Ομόνοια και πέρασε στη Σταδίου με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της ποινικοποίησης των αγώνων: «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί είναι η Νέα Τάξη και οι Αμερικανοί» και «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». Κρατούσαν σημαίες του ΚΚΕ και πικέτες που έγραφαν: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων, όχι στην καταδίκη αγωνιστών». Στη συνέχεια, η πορεία πέρασε από την οδό Σίνα στα Προπύλαια και κατέληξε πάλι στην Ομόνοια.

Στο Αιγάλεω

Το περασμένο Σάββατο, οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στην περιοχή με ανακοίνωση - καταγγελία για την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος των δύο αγωνιστών, στην οποία τονίζεται χαρακτηριστικά: «Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ποινική δίωξη και παραπομπή των δύο αγωνιστών έγινε επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2002 και η δίκη από τη ΝΔ. Τα κόμματα του δικομματισμού υπηρετούν πιστά τον ιμπεριαλισμό και τους Αμερικανούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ