Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Εξω το ΝΑΤΟ απ' το Λιμάνι

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», βροντοφώναξαν εκατοντάδες λαού και νεολαίας, που το μεσημέρι της Κυριακής διαδήλωσαν την απόφασή τους να εμποδίσουν αγωνιστικά τα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ να μετατρέψει το Λιμάνι της Περάμου σε στρατιωτικό ορμητήριο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικοί φορείς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, ερασιτέχνες ψαράδες κλπ. Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Γ. Στεφανίδης, νομαρχιακός σύμβουλος Δράμας της ΝΑΣ, αναφέρθηκε στους ευρύτερους σχεδιασμούς των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών για την περιοχή, που καθιστούν στρατηγικής σημασίας τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού λιμανιού στην Πέραμο. Οπως είπε, το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη ένταση, έρχονται στο φως της δημοσιότητας σενάρια που αναφέρονται σε σχέδια για επαναλειτουργία της αμερικάνικης βάσης στη Δράμα, την αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων για αποθήκευση πυρηνικών όπλων κλπ. Και κάλεσε σε συντονισμένο παλλαϊκό αγώνα.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΝΑΤΟικού Λιμανιού Ανθή Ελευθεριάδου και Γιάννης Κανίογλου, εκφράζοντας την «απόφαση του λαού» της περιοχής, είπαν ΟΧΙ στο λιμάνι του πολέμου, ΝΑΙ στην Πέραμο της ειρήνης. Απάντησαν και στη διοίκηση του δήμου, που σε ρόλο εκπροσώπου κυβέρνησης και ΝΑΤΟ ανέλαβε να πείσει το λαό να συναινέσει στο έγκλημα και να αποδεχτεί τα «αργύρια» που του τάζουν. Λαός και νεολαία, μικρά παιδιά, δήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για να σταματήσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, στήνοντας ανθρώπινη αλυσίδα στην παραλία της Περάμου. Πάνω στην άμμο, πλάι στη θάλασσα, απλώθηκαν οι εκατοντάδες διαδηλωτές και μέσα στη θάλασσα οι ερασιτέχνες ψαράδες, με τα καΐκια τους, πήραν τη θέση τους κι αυτοί στο μέτωπο του αγώνα.


Ακολούθησε πορεία στην παραλία και στους κεντρικούς δρόμους της Περάμου. Η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο Ελευθερών, όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης και αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό με τις ζωγραφιές των παιδιών να αποτυπώνουν τη θέλησή τους για Πέραμο λιμάνι της ειρήνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «ανάπτυξη» του λιμανιού συνεχίζεται ...με απαγόρευση ψαρέματος(2022-02-02 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητα τα ΝΑΤΟικά πλοία στο λιμάνι(2009-02-11 00:00:00.0)
Λαϊκή συνέλευση ενάντια στο ΝΑΤΟικό λιμάνι(2007-04-13 00:00:00.0)
Αντίθετοι στον ελλιμενισμό των ΝΑΤΟικών πλοίων(2007-01-26 00:00:00.0)
Αύριο Πέμπτη το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο(2004-11-24 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς των γερακιών του ΝΑΤΟ(1999-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ