Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Αντίθετοι στον ελλιμενισμό των ΝΑΤΟικών πλοίων

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι φορείς της περιοχής

Ο αγώνας του λαού της Καβάλας θα ματαιώσει τα σχέδια για ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, όπως πριν μερικά χρόνια ανέτρεψε τις αποφάσεις για ΝΑΤΟικό λιμάνι στη Ν. Πέραμο.

Αυτό επισήμαναν οι εκπρόσωποι δέκα φορέων της Καβάλας που συμμετείχαν σε σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Καβάλας. Στη διάρκεια της συνάντησης συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ώστε να έρθει σε επαφή με άλλους φορείς της πόλης για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε την πόλη ο ναυτικός ακόλουθος της αμερικάνικης πρεσβείας και είχε επαφές με θεσμικούς φορείς και αρχές του Νομού Καβάλας, καθώς και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Οπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς έγινε λόγος για μία επίσκεψη το χρόνο στο λιμάνι της Καβάλας 5-6 πολεμικών πλοίων και άλλων τόσων υποστηρικτικών, που θα φέρουν πολιτικό προσωπικό. Θα επισκέπτονται την πόλη το χρόνο περίπου 20.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ για «σκοπούς αναψυχής, ψυχαγωγίας, τουρισμού», όπως ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Στο κείμενο των φορέων της Καβάλας που επιγράφεται «Νέα "Τρούμπα", Νέα Σούδα θέλουν την Καβάλα», αναφέρεται:

«Αποτελεί βάναυση πρόκληση για το λαό της περιοχής μας η απαίτηση για ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ. Πρόκληση αποτελεί και το χλιαρό και αναποτελεσματικό, όπως απέδειξε η πρόσφατη εμπειρία, αίτημα των αρμόδιων τοπικών φορέων (νομάρχης, δήμαρχος, αστυνομικός διευθυντής, πρόεδρος Οργανισμού Λιμένα Καβάλας) για εγγυήσεις καλής συμπεριφοράς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Εμείς είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη. Αλλοι είναι οι σκοποί των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων. Θέλουν προγεφυρώματα και στηρίγματα για το αιματοκύλισμα των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ