Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΚΟΥ - ΠΡΟΦΗΤΗ
Ασκηση πολεμικής ετοιμότητας του ευρωστρατού

Ξεκίνησε χτες στην περιοχή Ασκού - Προφήτη της Θεσσαλονίκης η πρώτη άσκηση του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EU Battle Group - BG), στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρος. Η άσκηση ολοκληρώνεται το Σάββατο, 19 Μάη. Προηγήθηκε άσκηση επί χάρτου από 7 έως 12 Μάη στην έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Λάρισα. Με τις ασκήσεις αυτές, οι στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ περνάνε πλέον σε φάση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (OHQ), του Στρατηγείου Δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (FHQ) και του HELBROC BG «για την ανάληψη επιχειρήσεων αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα επιχειρήσεων παροχής Ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance) και Εκκένωσης Αμαχου πληθυσμού (Evacuational Operations)».

Χαρακτηριστικό για το πώς σχεδιάζεται το μέλλον από την πλευρά των ιμπεριαλιστικών επιτελείων είναι το σενάριο της άσκησης, το οποίο προβλέπει «εκδήλωση κρίσης στην υποθετική νήσο "Mesogeios", όπου μειοψηφία του πληθυσμού της είναι οργανωμένη σε παραστρατιωτικές οργανώσεις και ενεργούν εναντίον προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταφύγει από άλλη γειτονική νήσο, καθώς επίσης και εναντίον πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη νήσο "Mesogeios". Το σενάριο, κατόπιν εντολής των Ηνωμένων Εθνών (UN) και σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προβλέπει τη σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων από το HELBROC BG - FHQ για την παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Humanitarian Assistance) στους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στη νήσο και Εκκένωσης Αμάχου Πληθυσμού (Evacuation Operations) - πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που το επιθυμούν».

Στις ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 1.200 άτομα. Η Ελλάδα συμμετέχει με ένα Τάγμα, υποστηριζόμενο από αεροπορικά μέσα και Μονάδες Μηχανικού και Διοικητικής Μερίμνης. Η Βουλγαρία, με έναν Λόχο Πεζικού. Η Κύπρος, με μια Διμοιρία Στρατονομίας και μια Διμοιρία Υγειονομικού. Η Ρουμανία, με μια Διμοιρία Ραδιο - Βιολογικού - Χημικού Πολέμου και μια Ομάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολη η Ελλάδα... βάση αμερικανοΝΑΤΟικής εφόρμησης στην περιοχή (2018-04-21 00:00:00.0)
Στην τροχιά της δράσης του ΝΑΤΟ και επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (2015-07-03 00:00:00.0)
Επικίνδυνα «παζάρια» με μονοπώλια και ιμπεριαλιστικά κέντρα εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών (2014-10-22 00:00:00.0)
Κινητικότητα από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία (2013-11-23 00:00:00.0)
Ασκηση ευρωεπεμβάσεων (2008-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ