Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ηχηρό φιλειρηνικό μήνυμα σ' όλους τους νομούς

Ηχηρό μήνυμα έντασης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης έστειλαν οι αγωνιστές της Ειρήνης στη Θεσσαλία με πορείες και πολύμορφες εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή στους τέσσερις νομούς της περιοχής.

Τη λειτουργία του ευρωστρατηγείου κατήγγειλαν έξω από την πρώτη στρατιά οι φιλειρηνιστές στη Λάρισα που συμμετείχαν στην πορεία. Η πορεία ξεκίνησε από τον Τύρναβο, όπου χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Κιτσίδης και ο Νίκος Κούβελας, εκπρόσωπος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης. Ενδιάμεσος σταθμός της πορείας ήταν η Γιάννουλη και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που ακολούθησε ήταν ο Βασίλης Ζωγράφος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα αταλάντευτης κι ανυπότακτης δράσης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Στη Μαγνησία, η πορεία ξεκίνησε από την Ανακασιά, όπου απηύθυνε χαιρετισμό εκπρόσωπος του Δήμου Ιωλκού. Οι φιλειρηνιστές βαδίζοντας στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα. Η πορεία κατέληξε στην παραλία Βόλου, όπου μίλησε ο Βασίλης Τίρχας πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Ρίτσα Κωτή, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών.

Στα Τρίκαλα αφετηρία των διαδηλωτών ήταν το Μεγαλοχώρι, όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Εστιαιώτιδας. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων. Εκεί ακολούθησε εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Μήτσιο, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης.

Μαχητική ήταν και η πορεία στην Καρδίτσα που ξεκίνησε από τη Μητρόπολη. Οι φιλειρηνιστές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας όπου μίλησε ο Σωτήρης Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ