Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαχειριστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ και τα λέει αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου; Πραγματικά, μας εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητά του. Στην τελευταία του δημόσια παρέμβαση (χτες), δήλωσε ότι αν βγει στην κυβέρνηση θα «αναγκάσει τις τράπεζες να επενδύσουν στην ανάπτυξη» και να βοηθήσουν την ελληνική οικογένεια.

Και μόνο που ακούς (έστω υποθετικά) ότι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου «θα αναγκάσει» τις τράπεζες να κάνουν οτιδήποτε, μόνο να γελάσεις μπορείς.

Αμέσως μετά, σου έρχεται στο μυαλό και η ...φυσική συνέχεια μια τέτοιας απόπειρας, εάν ποτέ συνέβαινε: Τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητά δημοσίως συγνώμη από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και να καταθέτει και δυο - τρία νομοσχέδια για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Εξίσου απολαυστική και η άλλη ατάκα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας για το κόμμα του - πάντα ως πιθανή κυβέρνηση - είπε ότι «εμείς είμαστε μόνο προσωρινοί διαχειριστές του πλούτου του ελληνικού λαού» και πρέπει να σεβαστούμε αυτήν τη διαχείριση.

Επειδή, όμως, τη γνωρίσαμε την «προσωρινή» διαχείρισή τους - η οποία διάρκεσε μια 20ετία - μπορούμε να εξάγουμε με ασφάλεια το εξής συμπέρασμα: Παρότι «προσωρινοί», κατάφεραν να εξανεμίσουν τον «πλούτο του ελληνικού λαού» με αξιοπρόσεκτη ταχύτητα.

Τέτοια, που ...ζορίζει τη Νέα Δημοκρατία να βρει επί τρία χρόνια από πού να απομυζήσει κονδύλια. Τελικά, όμως, κι αυτοί τα κατάφεραν, όπως μαρτυρά η υπόθεση των αποθεματικών των Ταμείων.

ΑΛΛΑΓΕΣ υπόσχεται η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα. Θα βγάλει, λέει, 396 αστυνομικούς από τα γραφεία και τις διοικητικές υπηρεσίες και θα τους ρίξει «στη μάχη».

Ούτε λόγος, φυσικά, για μείωση του προσωπικού στις υπηρεσίες εκείνες που ασχολούνται με το να παρακολουθούν συνδικάτα, να φακελώνουν διαδηλωτές, να συντηρούν και να στήνουν κάμερες. Το ίδιο και για τα ΜΑΤ.


Αυτοί, ως γνωστόν, μοχθούν ενάντια ...στην τρομοκρατία και δεν πρέπει με τίποτε να θίξουν την αποτελεσματικότητά τους. Εκτός από το ότι δε θέλουν κάτι τέτοιο οι κυβερνώντες σκέφτονται και το τι θα πουν οι ...Αμερικανοί και Ευρωπαίοι «εταίροι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ