• Προκλητική η στάση των υπευθύνων του λιμανιού, που δε θέλησαν να παραλάβουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας
  • - Η αγανάκτηση για τη στρατιωτικοποίηση της πόλης, το πάθος για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, το πείσμα για να μπει επιτέλους φραγμός στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟικών, τα αντιιμπεριαλιστικά... - 1999-01-13 00:00:00.0"/>
  • Προκλητική η στάση των υπευθύνων του λιμανιού, που δε θέλησαν να παραλάβουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας
  • - Η αγανάκτηση για τη στρατιωτικοποίηση της πόλης, το πάθος για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, το πείσμα για να μπει επιτέλους φραγμός στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟικών, τα αντιιμπεριαλιστικά... - 1999-01-13 00:00:00.0" /> Κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς των γερακιών του ΝΑΤΟ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 5
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς των γερακιών του ΝΑΤΟ
    • Δυναμικό συλλαλητήριο διοργάνωσε χτες η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστών
    • Προκλητική η στάση των υπευθύνων του λιμανιού, που δε θέλησαν να παραλάβουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας

    Η αγανάκτηση για τη στρατιωτικοποίηση της πόλης, το πάθος για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, το πείσμα για να μπει επιτέλους φραγμός στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟικών, τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα εκατοντάδων νέων ανθρώπων ξεχύθηκαν χτες βράδυ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Βροντοφώναξαν τα αντιπολεμικά τους συνθήματα και έδωσαν την υπόσχεση να γίνουν το ορμητικό ποτάμι, που θα πνίξει τα φιλοπολεμικά σχέδια των γερακιών και θ' ανοίξει το δρόμο στο ειρηνικό μέλλον.

    Η διαδήλωση που διοργάνωσε η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη",ξεκίνησε με συγκέντρωση στις 6.30μ.μ. Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν να εκφραστεί η αντίθεση της νεολαίας και του λαού στην αχαλίνωτη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, που με τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε πολεμικό προγεφύρωμα για την προετοιμαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και για τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

    Στη σύντομη ομιλία της λίγο πριν την έναρξη της πορείας η Ασημίνα Πανούδη,τόνισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με αυτή τη φιλοπόλεμη πολιτική. Κι αυτό γιατί τα όνειρά μας για τη ζωή είναι αντίθετα με την τακτική του πολέμου. Δεν έχουμε σκοπό να παραδώσουμε τη ζωή μας στο βωμό του ιμπεριαλισμού". "Γι' αυτό απαιτούμε: Την άμεση απομάκρυνση του πολεμικού εξοπλισμού. Τη μη διευκόλυνση της προώθησής του σε στόχους του ΝΑΤΟ. Την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, καθώς και τη διάλυσή του".

    Μετά την ομιλία σχηματίστηκε πορεία που κατευθύνθηκε μέσω των οδών Εγνατία, Ιωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Σαλαμίνας στο λιμάνι, όπου απέκλεισε την είσοδό του για μισή ώρα περίπου. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία και στην πύλη του λιμανιού ήταν: "Οχι στου ΝΑΤΟ τους τυχοδιωκτισμούς- Η πόλη μας δε θέλει άλλους νεκρούς", "Αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών".

    Στην πύλη του λιμανιού οι υπεύθυνοι της πορείας ζήτησαν από τους λιμενικούς υπαλλήλους να τους υποδείξουν τον υπεύθυνο για τη διακίνηση και τον έλεγχο του οπλισμού και των στρατιωτών που ξεφορτώνονται στο λιμάνι, για να του επιδώσουν ψήφισμα. Εκπληκτοι οι υπεύθυνοι της πορείας πήραν την απάντηση ότι δεν υπάρχει υπεύθυνος ούτε έλεγχος για τις στρατιωτικές αποστολές που καταφτάνουν στο λιμάνι. Οταν ρωτήθηκαν πού μπορεί να επιδοθεί το ψήφισμα απάντησαν: "Να πάτε να το δώσετε στο Αμερικάνικο Προξενείο! "

    • Στο μεταξύ ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων - Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου της πόλης για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Ο Σύλλογος καλεί όλο το λαό που διακατέχεται από φιλειρηνικά αισθήματα να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και ν' αντισταθεί, για να μην περάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ που μοναδικό σκοπό έχουν το ματοκύλισμα των λαών για την εξυπηρέτηση των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων του ιμπεριαλισμού.

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ