• Απ. Τασούλας: Θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές τέτοιες απόψεις
  • - Προκλητικός ήταν στην τοποθέτησή του στη Βουλή αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης στη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση. Ο υπουργός επιδόθηκε σε... - 1999-01-13 00:00:00.0"/>
  • Απ. Τασούλας: Θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές τέτοιες απόψεις
  • - Προκλητικός ήταν στην τοποθέτησή του στη Βουλή αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης στη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση. Ο υπουργός επιδόθηκε σε... - 1999-01-13 00:00:00.0" /> Προκλητικός ο υπουργός Παιδείας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 9
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΒΟΥΛΗ
    Προκλητικός ο υπουργός Παιδείας
    • Ο Γ. Αρσένης ισχυρίστηκε ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις οργανώνονται από "κομματικά στελέχη του ΚΚΕ" και αμφισβήτησε το δικαίωμα βουλευτών να επισκέπτονται σχολεία
    • Απ. Τασούλας: Θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές τέτοιες απόψεις

    Προκλητικός ήταν στην τοποθέτησή του στη Βουλή αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης στη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση. Ο υπουργός επιδόθηκε σε ένα όργιο συκοφαντίας κατά του ΚΚΕ, θυμίζοντας άλλες εποχές, ισχυριζόμενος ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις "οργανώνονται από στελέχη κομματικά".

    Για να "αποδείξει" δε τους ισχυρισμούς του επικαλέστηκε μηνύσεις που κατέθεσαν τα εντεταλμένα κυβερνητικά όργανα κατά στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, επειδή συμπαραστάθηκαν στους μαθητές στο Λασίθι και την Καλαμάτα, ενώ έφτασε στο σημείο να ποινικοποιήσει την επίσκεψη που έκανε σε σχολείο της περιοχής του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Απ. Τασούλας, λέγοντας ότι ο βουλευτής με την επίσκεψή του σε υπό κατάληψη σχολείο "κινητοποιεί τους μαθητές σε αυτήν την πράξη". Δεν παρέλειψε δε να συμπεριλάβει στους υποκινητές και την ΟΛΜΕ, λέγοντας για "συντεχνίες που αναχρονιστικά κοιτούν προς τα πίσω".

    Αποκαλυπτικό του ήθους του υπουργού Παιδείας είναι το απόσπασμα της ομιλίας του, στο οποίο υποτίθεται ότι επιχειρούσε να απαντήσει στην τεκμηριωμένη πρόταση του ΚΚΕ, αλλά και των μαθητών για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο. Ιδού τι είπε ο "σοσιαλιστής" υπουργός:

    "Το μόνο το οποίο έχω βρει είναι το δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο που εφαρμόστηκε στην τέως Σοβιετική Ενωση το 1985 και '86, το οποίο είχε ένα συνδυασμό μαθημάτων και υποχρεωτικής εργασίας στο χώρο της παραγωγής στα πλαίσια των ταξιαρχιών εργασίας. Εγώ θα ήθελα να ξέρω σε αυτό το δωδεκάχρονο σχολείο πώς θα αποφασίσετε ποιος θα μαζεύει μπαμπάκι στην Καρδίτσα, ποιος θα δουλεύει στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι και ποιος θα είναι ο προνομιούχος ο οποίος θα γίνει γιατρός. Αυτό θα πρέπει να μας το πείτε. Να πείτε στη νεολαία της ΚΝΕ, που πάει στα σχολεία να στρατολογήσει, τι είναι ακριβώς αυτό το δωδεκάχρονο ενιαίο σχολείο, το αταξικό, για να καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει".

    Επιχειρήματα άλλων εποχών

    Αμεση και αποστομωτική ήταν η απάντηση του Απ. Τασούλα στα όσα είπε ο υπουργός. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απαντώντας στο έγγραφο που κατέθεσε ο Γ. Αρσένης για την παρουσία του σε υπό κατάληψη σχολείο, τόνισε:

    "Θυμήθηκα και εγώ κάτι πριν από 25 χρόνια. Το Μάρτη του 1974 μου ήρθε ένα χαρτί όταν ήμουν αγροτικός γιατρός και έλεγε: "Απολύεστε για αντεθνικούς λόγους". Τώρα κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός ένα ολιγόλογο σημείωμα από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, το οποίο λέει ότι "ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας παρευρίσκετο στο χώρο του σχολείου και εισήλθε στο υπό κατάληψη σχολείο με άδεια των καταληψιών μαθητών". Οποίο αμάρτημα! Πήγε ο βουλευτής στο σχολείο! Παραδίδω και εσάς και τον νομάρχη σας στην περιφρόνηση όλου του ελληνικού λαού".

    Λέτε ότι οι μαθητές είναι παραπλανημένοι, συνέχισε ο Απ. Τασούλας και υπογράμμισε: "Τέλος πάντων ποιος τους παραπλάνησε; Καλά έκανε η ΚΝΕ και πήγε ανακοινώσεις εκεί, αλλά τι νομίζετε; Οτι με μία κουβέντα που θα τους πω εγώ ή κάποιος άλλος θα γίνει κάτι; Εσείς πάτε κάθε μέρα εκεί. Εχετε τα Μέσα Ενημέρωσης. Αρα από εσάς είναι παραπλανημένοι και από κανέναν άλλο.

    Λέτε στους μαθητές ότι τους υποκινεί πότε το ΚΚΕ, πότε η ΟΛΜΕ. Εμείς στηρίζουμε τους αγώνες και των μαθητών και των εργαζομένων, αλλά δεν έχουν καμία ανάγκη από υποκίνηση. Αλλο σας ενοχλεί. Το ότι οι προτάσεις που σας έκαναν οι μαθητές μοιάζουν πάρα πολύ με τις προτάσεις που σας έκανε το ΚΚΕ". Σχολιάζοντας ο βουλευτής την κινητοποίηση των "αγανακτισμένων γονιών" τόνισε:

    "Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου όταν ήθελαν να εκτελέσουν αγωνιστές, αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού, έπιαναν ιερόδουλες που ντύνονταν στα μαύρα και παρίσταναν τις χήρες και έλεγαν ότι σκότωσαν τους άντρες τους για να έχουν μάρτυρες. Προσέξτε, κάνετε τα ίδια πράγματα".

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    «Παιδονόμοι» κατά μαθητών (2008-10-09 00:00:00.0)
    Είναι ανοιχτή κυβερνητική προβοκάτσια (2007-11-30 00:00:00.0)
    Πολύμορφες κινητοποιήσεις σήμερα (2005-01-14 00:00:00.0)
    Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών (2000-01-15 00:00:00.0)
    Τιμωρία για τους μαθητές που αντιστέκονται (1998-03-25 00:00:00.0)
    Κρούσματα μηνιγγίτιδας (1998-01-22 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ