Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
"Μόνος" απέναντι στα διλήμματα

Μπροστά στο δίλημμα, αν πριν ή μετά τις ευρωεκλογές πρέπει να ιδρύσει το νέο κόμμα, βρίσκεται ο Δ. Αβραμόπουλος,αλλά είναι ολοφάνερο ότι την τελική απόφαση δε θα την πάρει μόνος του, καθώς οι όποιες αποφάσεις του θα επηρεάσουν, στο ένα ή τον άλλο βαθμό, το πολιτικό σκηνικό, εννοείται προς όφελος των γενικότερων συμφερόντων του συστήματος.

Ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος, μετά την απότομη εξώθησή του στην πολιτική σκηνή, "αναδιπλώνεται", αποφεύγοντας να δώσει συνέχεια στο θέμα και μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του. Η άποψη που έχει διαμορφωθεί σε αρκετούς συνεργάτες του είναι ότι η κίνηση πρέπει να γίνει πριν τις ευρωεκλογές, γιατί μετά τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται πολύ πιο δύσκολα. Σήμερα θα απονείμει σε ειδική τελετή το Χρυσό Κλειδί της πόλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο.

Οποια όμως και αν είναι η τελική απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, το σίγουρο είναι ότι τελειώνει γι' αυτόν η περίοδος της "ασυλίας" και της "υπερπροβολής", αφού θα υποστεί τη φθορά της αντιπαράθεσης και επίθεσης από πολλές πλευρές.

Ηδη, η Ρηγίλλης περιμένει την κίνηση Αβραμόπουλου για να καθορίσει τη στάση της. Σε όλους τους τόνους πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι στην περίπτωση που ιδρύσει κόμμα θα υπάρξει ανηλεής επίθεση εναντίον του, γιατί δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φράξει το δρόμο προς την εξουσία. Η χαρακτηριστική φράση είναι "θα τον τσακίσουμε"!. Προς το παρόν, ο Κ. Καραμανλής επιδεικνύει στάση αναμονής και φαινομενικής αδιαφορίας, ενώ συνέστησε στους βουλευτές της ΝΔ να σταματήσουν τις δηλώσεις, γιατί "δεν έχουν κανένα λόγο να τον προκαλέσουν".

Το κλίμα και ο προβληματισμός που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ αποτυπώνεται και στο φιλικό της Τύπο, ο οποίος δε φαίνεται να έχει ενιαία στάση απέναντι στο εγχείρημα Αβραμόπουλου.

Ο "Ελεύθερος Τύπος" δεν εμφανίζεται εχθρικός απέναντι στο υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου. Τιτλοφορεί το σχετικό ρεπορτάζ "εκτιμήσεις για τα περί κόμματος Αβραμόπουλου" και αναφέρει ότι "η επικρατούσα άποψη μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ είναι ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος θα κάνει τελικά το βήμα προς την ίδρυση νέου κόμματος, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει αυτή τη χρονική στιγμή".

Η "Απογευματινή", επικαλούμενη έγκυρους κύκλους, αναφέρει ότι "η τελική απόφαση έχει ληφθεί και ο κ. Αβραμόπουλος προετοιμάζει ήδη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του".

Η "Καθημερινή" εντοπίζει το δίλημμα του Αβραμόπουλου στο "αν θα προχωρήσει σε νέο κόμμα πριν τις ευρωεκλογές ή στο μέλλον", ενώ στο άρθρο της επισημαίνει ότι "εάν ο κ. Αβραμόπουλος επιθυμεί να παίξει το ρόλο του "καταλύτου", η μοναδική κατάλληλη στιγμή είναι στο αμέσως προσεχές μέλλον και οπωσδήποτε προ των ευρωεκλογών".

Η "Βραδυνή" προαναγγέλλει ότι "σκληρή τακτική θα τηρήσει η ΝΔ κατά του Δ. Αβραμόπουλου, αν δεν ξεκαθαρίσει πλήρως τη στάση του έναντι της παράταξης που τον εξέθρεψε, τον στήριξε και τον ανέδειξε και συνεχίσει τις κινήσεις που τροφοδοτούν τη φημολογία για νέο κόμμα υπό την ηγεσία του στον κεντροδεξιό χώρο".

Η "Ακρόπολις" εκτιμά ότι μετά τις ευρωεκλογές και μέσα από κίνηση "πρωτοβουλίας πολιτών" θα προχωρήσει ο Αβραμόπουλος. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία να συμμετάσχει με δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές και μάλιστα ανταγωνιστικά προς τη ΝΔ", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ο Δ. Ρίζος στο δικό του "Αδέσμευτο" ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στο δίλημμα Καραμανλής ή Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας ότι "θα υποστηρίξουμε και Κ. Καραμανλή και Δ. Αβραμόπουλο". Διότι στη χειρότερη περίπτωση θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που και οι δύο μαζί θα ξεπερνούν σε ποσοστά ένα ...70%! ".

Τα ΝΕΑ, από τη δική τους πλευρά, επισημαίνουν ότι "πάντως οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον δήμαρχο προβλέπουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ίδρυση νέου φορέα και μόνο μια απρόβλεπτη εξέλιξη θα μπορούσε να ματαιώσει προς το παρόν τα σχέδιά του, αφού ούτως ή άλλως αυτό κάποια μέρα θα συμβεί".

  • Ρυθμιστή με τρόπο ελεγχόμενο από τους εξωθεσμικούς παράγοντες θεωρεί τον Δ. Αβραμόπουλο και την ενδεχόμενη δημιουργία κόμματος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, σύμφωνα με όσα λέει σε συνέντευξη του σε χτεσινή ραδιοφωνική εκπομπή. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει ότι οι παράγοντες αυτοί "ξέρουν ότι για να κλείσουν όλα τα εθνικά θέματα, με τον τρόπο που θέλουν αυτοί, να τα κλείσουν σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνισμού, αλλά και για να συνεχίσουν την απάνθρωπη και εξαθλιωτική οικονομική πολιτική, για να παγιώσουν τις καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, θέλουν συναινετικά σχήματα σε επίπεδο κορυφής, παράλληλα παγιδεύοντας το λαό, στον οποίον εμφανίζουν ότι τα πρόσωπα αυτά είναι για να εκσυγχρονίσουν την πολιτική".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνεται η ψηφοθηρική μάχη των εντυπώσεων (2009-11-12 00:00:00.0)
Παιχνίδι με τον Δ. Αβραμόπουλο (2001-02-06 00:00:00.0)
Ρευστότητα και «κόντρες κορυφής» (2000-12-20 00:00:00.0)
Εξετάσεις "υπευθυνότητας" σε ΗΠΑ και αφεντικά (1999-02-24 00:00:00.0)
Δε σώζουν τα αναχώματα και οι "εφεδρείες" (1999-02-07 00:00:00.0)
Περιορίζονται τα χρονικά περιθώρια (1999-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ