Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ειδική επιτροπή για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ

Ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων θα συσταθεί στη Βουλή, προκειμένου να επεξεργαστεί το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συνθήκης του Αμστερνταμ. Η ειδική επιτροπή θα συσταθεί, επειδή στην επεξεργασία της εμπλέκονται, τόσο η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, όσο και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η συζήτηση της συνθήκης στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να γίνει στα τέλη Γενάρη ή στις αρχές Φλεβάρη.

Δημοψήφισμα ζητά και το ΔΗΚΚΙ

Τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σημίτη για εσπευσμένη και με κατεπείγουσα διαδικασία προώθηση προς ψήφιση στη Βουλή, της Συνθήκης του Αμστερνταμ καταγγέλλει, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας και ζητάει να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Ετσι μετά το ΚΚΕ, που είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για τις Συνθήκες Μάαστριχτ και την αναθεωρημένη Συνθήκη του Αμστερνταμ, άλλο ένα κόμμα της Βουλής θέτει το ζήτημα της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ σημειώνει: "Τέτοιου είδους πρακτικές στη διαδικασία κύρωσης της συγκεκριμένης Σύμβασης, η οποία θίγει θεμελιώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού, αναθεωρεί, στην ουσία, θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, των οποίων η αναθεώρηση δεν επιτρέπεται ούτε και από την Αναθεωρητική Βουλή και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας και του λαού, περιορίζοντας ακόμη και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα" και καταλήγει ότι το κόμμα του "ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αφού προηγηθεί ουσιαστική και πολύπλευρη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, για το περιεχόμενο της Σύμβασης του Αμστερνταμ, γιατί μόνον ο κυρίαρχος λαός μπορεί να εγκρίνει μια τόσο μεγάλης εθνικής σημασίας Συνθήκη, η οποία θα αλλοιώσει και τα χαρακτηριστικά του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ