Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Σημίτη στην Ισπανία

"Ταυτότητα απόψεων" διαπιστώθηκε στις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μαρία Αθνάρ, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στην ΕΕ για την "Ατζέντα 2000", όπως δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται επισήμως την Ισπανία.

Ο κ. Σημίτης, δήλωσε ότι συμφώνησαν πως πρέπει να τεθεί το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή να τεθεί και ως θέμα εσόδων και όχι μόνο ως θέμα δαπανών, ενώ υποστήριξε ότι η ΕΕ στηρίζεται στις αρχές της σύγκλισης και της συνοχής, για να συμπληρώσει ότι πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη ρύθμιση που θα καθορίζεται από τις αρχές της συνοχής και της αλληλεγγύης....

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι διαπιστώθηκε πλήρης σχεδόν συμφωνία για το θέμα των ιδίων πόρων, επισημαίνοντας ότι η Ισπανία και η Ελλάδα συνεισφέρουν αυτά που πρέπει στην ΕΕ σε σχέση με το ΑΕΠ. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι αν και στις δικές του δηλώσεις ο Κ. Σημίτης είπε ότι θα μπορούσε να κάνει λόγο για μέτωπο μεταξύ Ελλάδας - Ισπανίας, στη συνέχεια ο Αθνάρ σχολίασε ότι ο ίδιος δε μίλησε για μέτωπο, αλλά για πλήρη συμφωνία...

Οι δυο πρωθυπουργοί, δήλωσαν ότι είναι υπέρμαχοι της λειτουργίας μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Αθνάρ ανέφερε ότι η Επιτροπή πρέπει να ασκεί πλήρως τις λειτουργίες της.

Φυσικά, για μια ακόμα φορά, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την πορεία της Ελλάδας προς την ΟΝΕ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στα τέλη του 1999 η Ελλάδα θα επιτύχει τα κριτήρια και έτσι η σχετική απόφαση θα ληφθεί το 2000 και η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο κοινό νόμισμα από 1.1.2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ