Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπαραθέσεις για την "Αυγή ΑΕ"

Απεργία αποφάσισε η πλειοψηφία των εργαζομένων στην εφημερίδα, αντιδρώντας στην απόφαση διορισμού του νέου ΔΣ της

Αντιπαραθέσεις και τρανταγμούς στην ηγεσία του ΣΥΝ και στην εφημερίδα "Αυγή" προκαλεί ο διορισμός νέου ΔΣ στην εταιρία "ΑΥΓΗ ΑΕ" (που εκδίδει την εφημερίδα) με απόφαση της (προεδρικής) πλειοψηφίας της ΠΓ του ΣΥΝ, στην οποία προβλέπεται, όπως φαίνεται, και ο διορισμός ως διευθυντή της "Αυγής" του Δημήτρη Χατζησωκράτη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε την περασμένη Κυριακή, ενώ αρνητική ήταν η στάση του λεγόμενου Αριστερού Ρεύματος που αντιπρότεινε να μην αναμειχθεί η ηγεσία του Κόμματος άμεσα στα διοικητικά και, αντί του ηγετικού στελέχους του ΣΥΝ, να διοριστεί διευθυντής δημοσιογραφικό στέλεχος. Ετσι, χτες, στη συνεδρίαση των μετόχων της "ΑΥΓΗΣ ΑΕ" ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, εκπροσωπώντας το 60% των μετοχών - και παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην εφημερίδα που τοποθετούνται αρνητικά στις επιλογές αυτές - ανακοίνωσε την πρόταση (του ΣΥΝ) για το διορισμό νέου 13μελούς ΔΣ στην εταιρία.

Οπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση του Ν. Κωνσταντόπουλου, η αποδοχή της εξουσιοδότησης για διορισμό νέου ΔΣ στην εταιρία "ΑΥΓΗ ΑΕ", "έγινε με στόχο να αντιμετωπιστεί το διοικητικό αδιέξοδο. Μη αποδοχή της, προσθέτει, θα ισοδυναμούσε με άρνηση να δοθεί λύση και παράταση του αδιεξόδου σε κλίμα και συνθήκες αντιδικίας, με δυσμενείς συνέπειες για όλους".

Αντιδρώντας στις παραπάνω επιλογές, η συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα, αποφάσισε, από σήμερα Τετάρτη, να προχωρήσουν σε απεργία οι εργαζόμενοι, πράγμα που θα έχει αποτέλεσμα τη μη έκδοση της εφημερίδας από αύριο, εφόσον υλοποιηθεί η απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ