Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τιμωρία για τους μαθητές που αντιστέκονται

Με πρόσχημα την κάλυψη χαμένων ωρών, το υπουργείο Παιδείας επιβάλλει μαθήματα τα Σάββατα και κόβει εκδρομές. Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Μαθήματα τα Σάββατα, παράταση του σχολικού έτους, κατάργηση των σχολικών περιπάτων, της πενταήμερης, ακόμα και των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, μεθοδεύει το υπουργείο Παιδείας, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο, να κάμψει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, που αντιστέκεται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Επίσης με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο επιχειρεί να καλύψει και τις διδακτικές ώρες που χάθηκαν από τις μαθητικές καταλήψεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αχ. Κανταρτζής και Απ. Τασούλας,κατέθεσαν στη Βουλή σχετική Ερώτηση, στην οποία επισημαίνουν:

"Ανευ ουσιαστικού λόγου και αιτίας ο κ. υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το πρόσχημα της κάλυψης των απολεσθέντων διδακτικών ωρών, λόγω των μαθητικών καταλήψεων, προχωρά σε κατάργηση των σχολικών περιπάτων και των πολυήμερων σχολικών εκδρομών των μαθητών, απαιτεί να γίνονται μαθήματα τα Σάββατα, τις εορτές και τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα και απειλεί ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την παράταση του διδακτικού έτους".

"Είναι προφανές - επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές - ότι η κυβέρνηση θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές, που δικαιολογημένα αντιστάθηκαν στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική, της άκρατης ιδιωτικοποίησης, της συστηματικής υπονόμευσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, της μετατροπής - με βάση τα κελεύσματα της ΕΕ - ολόκληρης της εκπαιδευτικής ζωής σε μια διαδικασία υποταγής της νεολαίας στα σχέδια του κεφαλαίου, καλλιεργώντας την παθητικότητα και δημιουργώντας πλείστους όσους φραγμούς τόσο στη μόρφωση όσο και γενικότερα στη ζωή των νέων".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας πώς δικαιολογεί αυτές τις αποφάσεις φέτος, που δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα και αν η κυβέρνηση προτίθεται να τις "πάρει πίσω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ