Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Απάντηση στην αυθαιρεσία των σχολαρχών

Με την αυθαιρεσία των σχολαρχών βρέθηκαν αντιμέτωποι, για μια ακόμα φορά, τα μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, που από τη Δευτέρα 23 Μάρτη μέχρι τις 30 Μάρτη ψηφίζουν για την ανάδειξη του 15μελούς ΔΣ του Συλλόγου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου, στη σχολή "Αυγερινοπούλου", όπου ο Σύλλογος με νόμιμες διαδικασίες εγκατέστησε κάλπη στον 3ο όροφο της σχολής και παρά το ότι η ψηφοφορία δεν εμπόδιζε την εκπαιδευτική διαδικασία, οι γραμματείς της σχολής, ενεργώντας κάτω από τις διαταγές του σχολάρχη, απείλησαν τα μέλη του Συλλόγου με αυτόφωρο. Δύο μέλη της "ομάδας Ζ" έφτασαν στη σχολή και ανακοίνωσαν στους σπουδαστές ότι είναι υπό απειλή αυτόφωρου.

Την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι σπουδαστές, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι δεν τους άφηναν να βγουν έξω από τις αίθουσες στα διαλείμματα, σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την κάλπη. "Υπόδικο θα έπρεπε να είναι το σύστημα που εκμεταλλεύεται τα όνειρα των σπουδαστών, επιβάλλοντας δίδακτρα, τα οποία ξεπερνούν τις νόμιμες αυξήσεις του 4%, χωρίς να παρέχει ουσιαστικές γνώσεις", τονίζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών και επισημαίνει: "Ο σύλλογος είναι πλέον γεγονός. Εκατοντάδες σπουδαστές γίνονται μέλη στο σύλλογο καθημερινά, με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Τα πρώτα βήματα στο δρόμο των διεκδικήσεων έχουν ήδη γίνει με τις καθημερινές εξορμήσεις μέσα στις σχολές, τις παραστάσεις σε σχολές, την πορεία στο υπουργείο Παιδείας, τη διεξαγωγή των πρώτων εκλογών του συλλόγου. Η ιστορία, όμως, έχει δείξει και επαληθεύεται και σήμερα ότι, όσο ο αγώνας θα μεγαλώνει, τόσο κάποιοι που τα συμφέροντά τους θίγονται θα προσπαθούν να τον σταματήσουν. Και το όνομα αυτών, σχολάρχες και όσοι τούς παρέχουν κάλυψη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ