Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόβουν πεύκα στην Πεντέλη

Νύχτα δούλεψαν τα αλυσοπρίονα στην Π. Πεντέλη. Στόχος αυτή τη φορά ήταν 25 πεύκα. Ο Σύνδεσμος Περιφερειακής Ανάπτυξης Πεντελικού καταγγέλλει με ανακοίνωσή του παράνομη εκχέρσωση.

Συγκεκριμένα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη οι Κούρδοι που ζουν στο προσφυγικό στρατόπεδο της περιοχής αντιλήφθηκαν συνεργεία να κόβουν με αλυσοπρίονα πεύκα κοντά στον καταυλισμό τους. Ο χώρος ανήκει στην Εκκλησία και είχε παραχωρηθεί στο υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία κατασκηνώσεων. Στις επίμονες ερωτήσεις τους απάντησαν ότι έχουν αναλάβει να καθαρίσουν την περιοχή.

Οπως αναφέρει η καταγγελία του ΣΠΑΠ συνεργείο του που πήγε στην περιοχή για επιτόπια έρευνα διαπίστωσε παράνομη εκχέρσωση δέκα στρεμμάτων υψηλού δάσους χαλεπίου πεύκης και παράνομη υλοτομία 25 πεύκων μεγάλης ηλικίας, άνω των 50 χρονων. Τα τελευταία με γερανούς φορτώθηκαν σε φορτηγά.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι "αρκετοί ήταν μάρτυρες της καταστροφής, κανείς όμως δε γνωρίζει να κατονομάσει τους παρανομούντες". Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιδρομείς αν ήθελαν να κόψουν πεύκα θα μπορούσαν να το κάνουν σε περιοχή όπου δε θα μπορούσαν να εντοπιστούν. Αυτό αυξάνει τις υποψίες για "αξιοποίηση" - οικοπεδοποίηση του χώρου.

Ο ΣΠΑΠ καταγγέλλει τις παράνομες ενέργειες και καλεί τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν τα νόμιμα για την αποκάλυψη των καταπατητών και την παραδειγματική τιμωρία τους, να μην επιτραπεί καμία αλλαγή χρήσης της καταστραφείσας δασικής έκτασης, να κηρυχτεί η εν λόγω έκταση αναδασωτέα και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επανεγκατάστασης της δασικής βλάστησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ