Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Αύριο Πέμπτη το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας

Την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή και την απαίτηση για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ετοιμάζονται να εκφράσουν αγωνιστικά ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία μέσα από τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν αύριο Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που αυτές τις ημέρες ασκούνται στην Καβάλα και τη Δράμα, στο πλαίσιο της άσκησης «Gordian Knot», έχει προκαλέσει ανησυχία και αγανάκτηση στους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.

Η ΝΑΤΟική άσκηση με την οποία ουσιαστικά ενεργοποιείται το πολυεθνικό στρατηγείο που έχει έδρα το Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνει τους φόβους τους πως η περιοχή της Καβάλας και ευρύτερα η περιοχή παραμένει στρατηγικής σημασίας για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, που συσπειρώνεται στο φιλειρηνικό κίνημα, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει και να δυναμώσει τον αγώνα, έχοντας πολύτιμη παρακαταθήκη την πάλη που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στα σχέδια για το ΝΑΤΟικό λιμάνι στη Νέα Πέραμο και για την εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στο Δήμο Χρυσούπολης.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλούν όλο το λαό και τους φορείς του να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης της ειρήνης στα χέρια τους και να συμμετέχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο για να εμποδίσουν τη μετατροπή της περιοχής τους σε ορμητήριο των ΝΑΤΟδολοφόνων προς τα Βαλκάνια και την ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σε παγκινητοποίηση και συσπείρωση στο πλευρό του φιλειρηνικού κινήματος καλεί τους εργαζόμενους η Τοπική Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως «οι εργαζόμενοι θέλουμε την περιοχή και όλη τη χώρα, τόπο ειρήνης». Και απευθύνει προσκλητήριο αγώνα για να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας, να δοθούν λεφτά για τους εργάτες και όχι για ΝΑΤΟικές δαπάνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ