Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψεύτικες δικαιολογίες

Πρόσφατα, ο «Ρ» είχε καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά και τις απειλές που είχε εκστομίσει νομικός σύμβουλος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας σε βάρος συντάκτριάς του. Λίγες μέρες μετά, λοιπόν, ο νομικός σύμβουλος του «Ακτορα» - περί αυτού επρόκειτο - επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και με επιστολή του στον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΡ, αποκρύπτει την αλήθεια και διαστρεβλώνει κατά πώς τον συμφέρει το γεγονός που διαδραματίστηκε σε αίθουσα του ΕΣΡ, στην οποία παρόντες ήταν και άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Κούτρας, νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας «Ακτωρ», συμφερόντων Μπόμπολα, στις 17 Σεπτέμβρη έστειλε επιστολή προς το ΕΣΡ με αφορμή όπως λέει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Παρών».

Για το νομικό σύμβουλο του «Ακτορα» το περιστατικό όπως περιγράφεται στην επιστολή έχει ως εξής: «Η δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη" κ. Κούλα Αντωνίου μου ζήτησε να την πληροφορήσω περί των μετόχων της εταιρίας ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, κάτι που δε γνωρίζω. Εκείνη έκανε λόγο για πασίγνωστο επιχειρηματία και εγώ με τη σειρά μου της συνέστησα ν' αποφεύγει τις ανακρίβειες, γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο και την εφημερίδα, στην οποία εργάζεται, εκθέτει και το δικό της "κεφάλι βάζει στον τορβά" κατά τη λαϊκή έκφραση που σημαίνει πιθανή ποινική δίωξή της»..

Εσκεμμένα ο Ιωάννης Κούτρας διαστρέφει την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι πως η απειλή με τη φράση «θέλεις να βάλεις το κεφάλι σου στον τορβά» ειπώθηκε στη συντάκτρια του «Ρ» όταν εκείνη αναφέρθηκε στην εταιρία «Ακτωρ» συμφερόντων Μπόμπολα και όχι στη «Θεμελιοδομή» όπως ψευδώς αναφέρεται στην επιστολή. Και ειπώθηκε επειδή τα δημοσιεύματα του «Ρ» για τα πιστοποιητικά διαφάνειας που εξέδιδε το ΕΣΡ, έχουν προφανώς ενοχλήσει την εταιρία «Ακτωρ» της οποίας νομικός εκπρόσωπος είναι ο Ιωάννης Κούτρας.


Κ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ