Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αναπτυξιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μοιάζει να ...επαναλαμβάνεται η ιστορία με τον αναπτυξιακό νόμο που παρουσίασε χτες η κυβέρνηση. Μόνο που όσον αφορά τις λεγόμενες επιδοτήσεις στις ακριτικές περιοχές μάλλον θα πάμε από ...φάρσα σε φάρσα.

Αλλωστε, όλοι γνωρίζουν τις επιδοτήσεις των «ευρωπαϊκών πακέτων» τα τελευταία χρόνια, που τσέπωναν διάφοροι επιχειρηματίες που θα δημιουργούσαν υποτίθεται παραγωγικές μονάδες στους νόμους της Θράκης, αλλά και σε άλλες ακριτικές περιοχές. Εξίσου γνωστά όμως είναι σήμερα και τα ποσοστά ανεργίας στις ίδιες περιοχές.

Τα χρήματα, βέβαια, δόθηκαν και μάλλον έγιναν εργοστάσια λίγο βορειότερα ή πήγαν ...Ελβετία μέσω Εβρου και ...επιστρέφουν σήμερα με τις φοροαπαλλαγές «επαναπατρισθέντων κεφαλαίων» που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Οσο για τις παραγωγικές επενδύσεις φαίνεται πως είναι τόσο προηγμένης τεχνολογίας που έχουν καταφέρει να γίνουν ...αόρατες, μια και ουδείς μπορεί να τις εντοπίσει.

Φυσικά, ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα έχει - υποθέτουμε - διαφορές αυτή τη φορά στην εφαρμογή του. Βλέπετε, δε θα είναι τα ίδια φυσικά πρόσωπα που θα επιδοτηθούν. Σίγουρα θα προτιμηθεί η «μπλε» ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο για να ασχοληθεί κανείς με την αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει να κάνει με την ανύπαρκτη πολιτική της ουσία, αλλά με τους ...αριθμούς.

Αραγε πόσες φορές πρόκειται να ζητήσει την ...παραίτηση του υπουργού Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου; Μέχρι στιγμής το έχει κάνει τουλάχιστον 4 φορές και όπως πάμε (κι ενώ η εξεταστική για τα ΤΟΡ συνεχίζεται) μάλλον θα ξεπεράσει τις 10...

Μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνιακούς ο Κώστας Καραμανλής δεν αναμένεται να τους κάνει το χατίρι. Ομως οι πάντες πλέον σχολιάζουν ότι σε περίπτωση μελλοντικού ανασχηματισμού, ο υπουργός Αμυνας θα είναι το ...πρώτο όνομα στη λίστα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ