Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΟΛ
Στόχος οι λαοί της Ευρώπης

Η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέσω της τροποποίησης και της συμπλήρωσης διάφορων οδηγιών με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες. Ετσι και χτες στη Βουλή με τη σύντομη διαδικασία (μιλάνε μόνο όσοι διαφωνούν) της κύρωσης των συμβάσεων ψηφίστηκε τροποποίηση της ιδρυτικής σύμβασης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (σύμβαση ΕΥΡΩΠΟΛ).

Αναπτύσσοντας τη διαφωνία του ΚΚΕ η Λ. Κανέλλη υπογράμμισε ότι η αποσπασματική κύρωση διάφορων τροποποιήσεων ακολουθείται ως διαδικασία από τις κυβερνήσεις προκειμένου να μη γίνεται εύκολα φανερή η αντιλαϊκής τους ουσία. Υπενθύμισε ότι η κύρωση της εν λόγω τροποποίησης έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το «κείμενο της Χάγης» που υιοθέτησε το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ και με το οποίο επιχειρείται η θεσμοθέτηση της ενιαίας αντίληψης του «ευρωπαϊκού αυταρχισμού». Με τις προωθούμενες διαδικασίες, είπε, χτυπιούνται σοβαρά ατομικά και δικονομικά δικαιώματα και έτσι θα μπορεί ο οποιοσδήποτε υπάλληλος της ΕΥΡΩΠΟΛ να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δικαιώματα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη. Μάλιστα, κατήγγειλε, οδηγούμαστε στη θέσπιση «Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων» και «Ευρωπαίων αστυνομικών» οι οποίοι αύριο - μεθαύριο θα κληθούν να «τρομοκρατήσουν» τους εργαζόμενους που θα αντιδρούν στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Δημόσιας Τάξης ισχυρίστηκε ότι οι συνεργασίες τύπου ΕΥΡΩΠΟΛ αφορούν μόνο τη «βαριά εγκληματικότητα». Τη σύμβαση καταψήφισε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καϊσερλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ