Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Μέσο διείσδυσης και επέμβασης στα εσωτερικά των χωρών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη σχετική έκθεση

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της έκθεσης για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ανασυγκρότησης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας κατήγγειλε ότι η επιχείρηση αυτή δεν είναι παρά ένα μέσο διείσδυσης και επέμβασης στα εσωτερικά των χωρών, στα οποία απευθύνεται, με στόχο τη χειραγώγηση των λαών της περιοχής των Βαλκανίων. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ανασυγκρότησης είναι μηχανισμός της ΕΕ για έλεγχο, οικονομική καταλήστευση και πολιτική χειραγώγηση των λαών, των κρατών στα Βαλκάνια, που διαμορφώθηκαν μετά την ανατροπή στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, με πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, NATO και ΕΕ, και οδήγησαν στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και στο αιματοκύλισμα των λαών.

Τέτοια "βοήθεια" αποτελεί εμπαιγμό και άλλοθι για πολιτική χειραγώγηση, ισχυροποίηση του κεφαλαίου και επιβολή καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στα κράτη της περιοχής. Οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί με απεμπλουτισμένο ουράνιο στη Γιουγκοσλαβία από τις ΗΠΑ, το NATO με συμμετοχή κρατών - μελών της ΕΕ, με θύματα χιλιάδες λαού, η καταστροφή μνημείων και η γενικευμένη καταστροφή του περιβάλλοντος, έχουν οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων.

Τα προβλήματα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή δεν επιλύονται, όπου οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εξέθρεψαν ένα εθνικιστικό μίσος, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις και τη στρατιωτική παραμονή τους στην περιοχή.

Το αυξημένα ποσοστά ανεργίας, η εξαθλίωση και φτώχεια στις χώρες της ευρύτερης περιοχής, αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα της οποίας το φιτίλι είναι έτοιμες να ανάψουν οι ΗΠΑ και ΕΕ, ενθαρρύνοντας τις μεγαλοϊδεατικές βλέψεις των Αλβανών εθνικιστών, στην ευρύτερη περιοχή τον Βαλκανίων.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ξένη ανάμειξη και να απομακρυνθούν τα στρατεύματα από την περιοχή, γιατί το δικαίωμα των λαών να ρυθμίζουν μόνοι τους τις τύχες και το μέλλον τους είναι αδιαπραγμάτευτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ