Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μακριά από την ουσία η αντιπαράθεση

Νέο γύρο δικομματικής αντιπαράθεσης χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και έκαναν λόγο για πολιτικό και κοινοβουλευτικό σκάνδαλο με σκοπό την πολιτική ομηρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Αμυνας αλλά και ο γραμματέας εξοπλισμών Γ. Ζορμπάς έκρυψαν από τη Βουλή αλλά και από τον εισαγγελέα τις ενέργειές τους αυτές. Είπαν ότι παραπλανήθηκε η Βουλή και η εισαγγελία και γι' αυτό το λόγο υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες τόσο στον υπουργό Αμυνας όσο και στον Γ. Ζορμπά. Για τον λόγο αυτό θα ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον υπουργό, ενώ για τον Γ. Ζορμπά θα περιμένουν τις κινήσεις των εισαγγελικών αρχών και μετά θα πράξουν τα ανάλογα. Επανέφεραν δε το θέμα της άμεσης κλήσης στην Επιτροπή του υπουργού Αμυνας, αίτημα που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής.

Τοποθετούμενος στην Επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος υπενθύμισε ότι η διερεύνηση των δύο υποθέσεων (Ρώσικα αντιαεροπορικά και αμερικάνικα ραντάρ) αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής. Χαρακτήρισε σαθρό το σύστημα της προμήθειας των εξοπλισμών και είπε ότι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού θα κατηγορούν ο ένας τον άλλο για αδιαφάνεια και παράτυπες συμβάσεις ανάλογα με το εάν θα είναι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.

Το βασικό θέμα, είπε, είναι για ποιον γίνονται οι εξοπλισμοί και ποιος κερδίζει από αυτούς και υπενθύμισε ότι ήδη ανακοινώθηκε νέα «αγορά του αιώνα» για την προμήθεια αεροσκαφών. Η όλη αντιπαράθεση, κατέληξε, είναι χωρίς περιεχόμενο αφού στα βασικά θέματα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ