Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ταξίματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο πρώτος μετά το 1974 πρωθυπουργός - αν δεν απατάται η μνήμη της στήλης - που επισκέφτηκε την Ηπειρο ήταν ο Γ. Ράλλης. Λίγο πριν τις εκλογές του 1981 κούρνιασε σ' ένα χωριό των Τζουμέρκων και μοίρασε κάποιες επιταγές στους κατοίκους, οι οποίες ξύπνησαν τις μνήμες των προδικτατορικών βιβλιαρίων των «απόρων κορασίδων», που μοίραζε η τότε βασίλισσα Φρειδερίκη.

Μετά πήγε - και ξαναπήγε - στην Ηπειρο ο μετέπειτα πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου. Και καμάρωνε για τα αποτελέσματα της πολιτικής του, λέγοντας (προεκλογική συγκέντρωση Ιούνη του 1989 στα Γιάννινα) «Ηπειρώτη σ' έβγαλα απ' την απομόνωση» και απαριθμώντας τους επαρχιακούς δρόμους, ανάμεσα στους νομούς της Ηπείρου. Κάποιους απ' αυτούς τους είχαν ξεκινήσει μεταπολεμικά, με αξίνες και προσωπική εργασία, οι ίδιοι οι κάτοικοι...

Μετά ήρθε ο Κ. Μητσοτάκης κι έφτιαξε ειδική επιτροπή για την Ηπειρο, με πρόεδρο την Β. Τσουδερού, που δε λειτούργησε ποτέ. Κι ο Κ. Σημίτης πήγε στην Ηπειρο κι απ' το Δελβινάκι (30.5.1997) διαλαλούσε: «H Ηπειρος έχει μέλλον, έχει προοπτική στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη. Στόχος της πολιτικής μας η ανόρθωση της Ηπείρου που σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στις φτωχότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τις προάλλες πήγε και ο Κ. Καραμανλής και δήλωσε από την Πρέβεζα: «Η γεωγραφική θέση της Ηπείρου ήταν στο παρελθόν βασική αιτία για την ιδιότυπη απομόνωσή της. Σήμερα είναι η ίδια αυτή θέση, που αναδεικνύεται σε καίριο μοχλό ανάπτυξης».

Τα σχόλια περιττεύουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ