Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ

ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ: «Στοιχείο καινοτομίας του νέου αναπτυξιακού νόμου αποτελεί η ενίσχυση για πρώτη φορά επενδύσεων του εμπορικού τομέα και η επιδότηση του μισθολογικού κόστους των νέων θέσεων εργασίας. Ιδιαιτέρως θετικές κρίνονται οι ρυθμίσεις που καταργούν την διάκριση μεταξύ παλαιών και νέων επιχειρήσεων ως προς την πρόσβασή τους στις διάφορες μορφές ενίσχυσης (...) ικανοποιεί πλήρως το αίτημα της βιομηχανίας για αποσύνδεση των ενισχύσεων από την απασχόληση» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΦΑΡΜΑΚΙ: «Αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά 8-10% που θα επιβαρύνουν ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να πυροδοτήσουν τόσο η επικείμενη κατάργηση της λίστας όσο και η αλλαγή του τρόπου κοστολόγησης των σκευασμάτων. Στο εξής τα φάρμακα που θα καλύπτονται από τα Ταμεία θα κυκλοφορούν στην αρχική τους τιμή (με αυτή που είχαν προτού τη μειώσουν προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα δηλαδή ακριβότερα)» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Το σύστημα μπορεί να διαλυθεί σε μερικά χρόνια, λένε. Που σημαίνει πως όσοι πήρατε σύνταξη, πήρατε, οι άλλοι, δηλαδή εμείς οι νεότεροι, θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε (...) θα φταίμε εμείς μετά να πιάσουμε τα όπλα και τα γιαούρτια και όποιον πάρει ο Χάρος απ' τους υπαίτιους; (...) όσους έφαγαν τους πόρους των ταμείων (...) ή μήπως την Ευρωπαϊκή Ενωση που κλαίγεται σα μυξιάρικο παιδί για την κακιά Αμερική αλλά πάει να αντιγράψει το οικονομικό μοντελάκι της; Μη μας υποτιμάτε καθόλου. Η οργή, η απογοήτευση και η απόγνωση έχουν τεράστια δύναμη. Πόσο μάλλον, όταν έχουν να κάνουν με τα ακριβά μας Ταμεία και το δικαίωμα να μη δουλεύουμε μέχρι θανάτου» (η Αριστοτελία Πελώνη στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ