Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Συνεχίζεται το μακελειό

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Μακελειό προκάλεσε στην, κυρίως, σιιτική πόλη Αμπού Σάιντα, βορείως της Βαγδάτης, έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου με χλώριο. Οι πληροφορίες τοποθετούν τους νεκρούς μεταξύ 32-45 και τους τραυματίες μεταξύ 50-60, πολίτες στο σύνολό τους, αφού στόχος ήταν μια ανοιχτή αγορά. Κάτοικοι εκτιμούσαν ότι μάλλον πρόκειται για αντίποινα, καθώς τον περασμένο μήνα, αντέδρασαν με όπλα στην παρουσία φανατικών ισλαμιστών μαχητών και σκότωσαν 12 από αυτούς.

Αλλοι 9 άνθρωποι (3 αστυνομικοί) σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν από συγκρούσεις μεταξύ μαχητών του Μουκτάντα Σαντρ και αστυνομικών στη Νασιρίγια. Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν συνελήφθησαν 2 μαχητές. Τέλος, όλμοι έπληξαν την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, σκοτώνοντας 2 Ιρακινούς και τραυματίζοντας 10. Ανάλογη επίθεση, την Τρίτη, τραυμάτισε 9 ξένους εργαζόμενους.

Οι επιθέσεις στην Πράσινη Ζώνη έρχονται, όπως φαίνεται, να επιβεβαιώσουν νέα έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, που εκτιμά ότι η αύξηση των στρατευμάτων και τα σχέδια ασφαλείας δεν έχουν αποδώσει. Την ίδια ώρα, η Γερουσία απέρριπτε την πρόταση των Δημοκρατικών για χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων, με ταυτόχρονη διακοπή της χρηματοδότησης στις 31 Μάρτη 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ