Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ κατά ... Κομισιόν!

«Το ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωρίζει τις όποιες παρασκηνιακές συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έξοδο από την επιτήρηση και προφανώς αυτές οι συζητήσεις δε δεσμεύουν το ΠΑΣΟΚ στην οικονομική του πολιτική και στην πολιτική του για το Ασφαλιστικό».

*

Πρόκειται για πραγματικά «λεβέντικη» δήλωση, στην οποία προέβη ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας προχτές στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κενό. Και, συγκεκριμένα, το ποιες είναι οι θέσεις του κόμματός του για το Ασφαλιστικό. Σε αυτό δεν μπήκε στον κόπο να αναφερθεί ο κ. Παπανδρέου. Ισως, όμως, να το θεώρησε περιττό. Αλλωστε, έχει φροντίσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ να δώσει τις σχετικές απαντήσεις. Και τι λέει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ; Προσέξτε:

*

α) «Δεσμευόμαστε για την τήρηση των ορίων και των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που θεσπίστηκαν με το Ν.3029/02» (σ.σ.: πρόκειται για τον αντιασφαλιστικό Νόμο Ρέππα με τον οποίο αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης σε ΔΕΚΟ, τέθηκαν για πρώτη φορά ως όριο συνταξιοδότησης τα 67 χρόνια από τα 65 και μειώθηκαν οι συντάξεις λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους).

β) «Παράταση του ασφαλιστικού βίου. Η παραμονή στην εργασία και μετά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος». (σ.σ.: αυτό που λέει η Κομισιόν για την «παράταση του εργασιακού βίου»).

γ) «Αναμόρφωση του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων». (σ.σ.: μείωση των κατηγοριών και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης).

δ) «Αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων». (σ.σ.: πρόκειται για τον γνωστό χρηματιστηριακό τζόγο της περιουσίας των ταμείων).

ε) «Ειδικό τετραετές πρόγραμμα ένταξης των νέων για πλήρη 12μηνη απασχόληση. Με ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 100% τον πρώτο χρόνο, 75% το δεύτερο, 50% τον τρίτο και 25% τον τέταρτο». (σ.σ.: πρόκειται για την ημιανασφάλιστη εργασία, που συνιστά συνέχεια της γνωστής πρότασης του Παπανδρέου στο Λαύριο για ανασφάλιστη εργασία των νέων).

*

Αυτά περιέχονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό.

Να, λοιπόν, γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να μπει σε παρασκηνιακές συναλλαγές και συζητήσεις με την Κομισιόν για το θέμα. Είναι προφανές πως ό,τι σκοπεύει να κάνει το κόμμα του όσον αφορά την αντιασφαλιστική επέλαση, ακόμα κι αν το λέει με περίτεχνες διατυπώσεις (κι όποιος κατάλαβε - κατάλαβε), εντούτοις το λέει ...φόρα παρτίδα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ