Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Ζητά και τα ρέστα η κυβέρνηση...

Τη «στημένη» επαναγορά δύο-τριών ομολόγων από τις τράπεζες επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση προκειμένου αφενός να αθωώσει το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και αφετέρου να ελαχιστοποιήσει την πολιτική ζημιά από το σκάνδαλο των ομολόγων.

Με αφορμή την πρόταση της ΠΡΟΤΟΝ ΜΠΑΝΚ προς το ΤΣΠΕΑΘ και της ΜΑΡΦΙΝ προς το ΤΑΞΥ για αγορά αντίστοιχων ομολόγων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε στην «αντεπίθεση» φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως μετά από αυτές τις προτάσεις των τραπεζών «αποδεικνύεται ότι όχι μόνο χρήματα δε χάθηκαν αλλά με τις προσφορές για εξαγορά των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα Ταμεία σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν κέρδη»!

Ταυτόχρονα, ανέβασε τη φραστική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είχε πει για τη «γαλάζια» χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις», καλώντας μάλιστα τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ «να μην αραδιάζει στους Ελληνες πολίτες τέτοια ψέματα». Επέμεινε ότι η «γαλάζια» χρηματιστηριακή είχε κάνει τις περισσότερες χρηματιστηριακές πράξεις επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ενώ επικαλέστηκε και τη συμμετοχή στελέχους της «Ακρόπολις» σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ τον περασμένο Δεκέμβρη. «Λέτε οι φοιτητές να ήξεραν μόνοι τους ποιοι είναι οι σημαίνοντες χρηματιστές;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Ε. Αντώναρος.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, σε πληροφορίες που αναφέρουν πως ένα φυλλάδιο που είχε συναφθεί στη σύμβαση με τη JP Morgan δε δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Ε. Αντώναρος τόνισε: «Υπάρχει πολλή παραφιλολογία στο θέμα των ομολόγων. Η πραγματικότητα είναι μία κι αυτή φαίνεται από την προθυμία των τραπεζών να πάρουν πίσω αυτά τα ομόλογα, τα οποία ορισμένοι βιαστικά χαρακτηρίζουν με τις πιο απίθανες λέξεις».

  • Στη διάρκεια συνέντευξης που παρέθεσε χτες στη ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων, ισχυρίστηκε ότι η διαφθορά, η οποία δεν έχει χρώμα, αποτελεί ...φαινόμενο της κοινωνίας. Ομολόγησε, επίσης, ότι η ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων είναι διαχρονική...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ