Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ
Γενικόλογες απαντήσεις για το μέλλον της

Δεν απάντησε επί της ουσίας ο υπουργός Αμυνας σε Ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ

Χωρίς ουσιαστική απάντηση έμεινε χτες η Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη, για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΛΒΟ), η οποία βρίσκεται χωρίς παραγωγικό αντικείμενο, προκαλώντας ανασφάλεια στους 730 εργαζόμενους σε αυτήν. Ο υφυπουργός Αμυνας αρκέστηκε σε γενικόλογες απαντήσεις σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι υποχρέωσε την ΕΛΒΟ σε «ένα σύνολο συμβατικών υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιώτη, όπου μετά βεβαιότητας καθιστούσε την επιχείρηση κερδοφόρο, αλλά δυστυχώς άφηνε τους εργαζόμενους χωρίς καμία κατοχύρωση», πρόσθεσε δε ότι «οι συμβατικές μας υποχρεώσεις υλοποιούνται, αλλά με σκληρή διαπραγμάτευση, για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας».

Ανταπαντώντας ο Αγγελος Τζέκης, σημείωσε ότι «το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θέλει να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, γιατί είναι γνωστό ότι το 25% του εξωτερικού χρέους προέρχεται από στρατιωτικές δαπάνες, πράγμα που σημαίνει ότι δαπανούμε πάρα πολλά χρήματα από την τσέπη του Ελληνα και ιδίως των λαϊκών στρωμάτων για εξοπλιστικά προγράμματα». Πρόσθεσε όμως ότι «εμείς βεβαίως και θέλουμε οι αμυντικές δαπάνες να διαφυλάττουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να γίνεται η προμήθεια όλου αυτού του υλικού σύμφωνα με τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι στα πλαίσια των ευρωΝΑΤΟικών δομών γίνεται αυτό. Απεναντίας, μας επιβάλλουν εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων ευρώ, που πηγαίνουν σε συγκεκριμένες πολυεθνικές είτε των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είτε της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε βάρος βέβαια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ ανησυχούν, γιατί δεν ξέρουν τι θα κάνουν το 2008».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ