Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ετοιμος να προχωρήσει σε αντιδραστικά μέτρα

Ετοιμος να ανοίξει το θέμα του Ασφαλιστικού, αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την εξουσία, με την προώθηση νέων ανατροπών στα ασφαλιστικά δικαιώματα στην κατεύθυνση που επιβάλλει η «στρατηγική της Λισαβόνας», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια συνάντησης που είχε προχτές το βράδυ με δημοσιογράφους.

Ο Γ. Παπανδρέου, αφού ...κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει το Ασφαλιστικό», δήλωσε ότι «δεν έχει κανένα φοβικό σύνδρομο με το άνοιγμά του», προσθέτοντας ότι η πρώτη κίνηση του ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση, θα είναι η «πλήρης εφαρμογή του νόμου Ρέππα». Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων αντιασφαλιστικών νόμων και με τους στόχους που θέτει το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την «παράταση του εργάσιμου βίου», ο Γ. Παπανδρέου θα θέσει τις βάσεις για μια νέα επέλαση σε βάρος των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων. Μάλιστα, ο ίδιος έθεσε στο λαό το ψευτοδίλημμα, πίσω από το οποίο επιχείρησε να κρύψει τους κοινούς στόχους του δικομματισμού για τις «μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό ότι σ' αυτές τις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσει: «Ποιον εμπιστεύεται για την επίλυση του Ασφαλιστικού. Το ΠΑΣΟΚ ή την κυβέρνηση των ομολόγων του Καραμανλή»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πίσω από τις ανέξοδες κορόνες και τις ...επιθέσεις προς την κυβέρνηση για την «επιτήρηση», εξέφρασε την αγωνία του για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η συνέχιση των αντιδραστικών αλλαγών για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, με την παράλληλη παροχή νέων κινήτρων στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο Γ. Παπανδρέου, εκφράζοντας επί της ουσίας τη συμφωνία του με τις εισηγήσεις της ΕΕ για την επίσπευση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων σημείωσε ότι σε πρόσφατη συνομιλία του με τον Χ. Αλμούνια του είπε πως μετά την άρση της επιτήρησης η Ελλάδα θα βρει μπροστά πέντε πολύ σημαντικά ζητήματα: «Την ανταγωνιστικότητα, την Παιδεία, τις εξαγωγές, τις ιδιωτικές επενδύσεις και το Ασφαλιστικό».

Οξύνει το δικομματικό καυγά

Ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να οξύνει και την ανούσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση γύρω από το θέμα των ομολόγων, αποφεύγοντας ωστόσο να θίξει και στο ελάχιστο τη συνέχιση της πολιτικής του τζογαρίσματος των χρημάτων των ασφαλισμένων. Τα αποθεματικά, είπε, «λεηλατήθηκαν προκειμένου κάποιοι να πλουτίσουν». Η πολιτική βούλησή τους, ανέφερε, «ήταν να κλέψουν». Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου «δε θα αφήσει εκκρεμότητες και θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών τόσο για τα ομόλογα, όσο και για τις υποκλοπές και τους Πακιστανούς».

Εκτός συνεδρίου Παπαντωνίου και Κουλούρης

Την απόφασή του να μην καλέσει τους δυο διαγραμμένους βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου και Κ. Κουλούρη στο προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει σήμερα με τη συμμετοχή 5.500 συνέδρων ανακοίνωσε προχτές ο Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή και ενισχύοντας τα σενάρια περί «ανοιγμάτων» του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών, ο Γ. Παπανδρέου προσκάλεσε να παραβρεθούν στο συνέδριο ο πρώην Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, με τον οποίο, όπως είπε, «έχει πολύ συχνή επικοινωνία» καθώς και οι πρώην πρόεδροι κομμάτων Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Ν. Κωνσταντόπουλος και Στ. Μάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ