Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: «Υπό το φως των στοιχείων αυτών είναι φανερό ότι η ερώτηση του κ. Αλμούνια δεν είναι ρητορική, αλλά συνιστά μια σκληρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Προειδοποίηση για περιορισμό των δημοσίων δαπανών ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Η κυβέρνηση ή τουλάχιστον ορισμένα μέλη της δεν πρέπει λοιπόν να μπουν στον πειρασμό των παροχών και η αντιπολίτευση έχει χρέος να εγκαταλείψει τα λαϊκίστικα συνθήματα» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΡΟΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ: «Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα "κληρονομήσει" μια εκτενή λίστα μεταρρυθμίσεων που θα υποχρεούται να προωθήσει προκειμένου η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος να πάψει να στηρίζεται σε "αλχημείες" και συγκυριακούς παράγοντες, το δημόσιο χρέος να απαλλαγεί από τη "βόμβα" του ασφαλιστικού και η οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύρυθμα και στο μέλλον» (από το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ... «Ο λαός υποψιάζεται, ο κ. Αλμούνια προαναγγέλλει και η κυβέρνηση προετοιμάζει. Ο λόγος για το Ασφαλιστικό. Ολα φανερώνουν ότι θα είναι το πρώτο θέμα μετά τις εκλογές. Μπορούν όμως να διεξαχθούν εκλογές χωρίς να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιες θα είναι οι μεταβολές στο καθεστώς των συντάξεων;» (το άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ... «Συνεχίζεται στην τσέπη των πολιτών η επιτήρηση και μάλιστα των ασθενέστερων, οι οποίοι μετρούν τα λιγοστά και διαπιστώνουν τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματός τους από τα νεοφιλελεύθερα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας και ανατροπής κοινωνικών κατακτήσεων (...) εν όψει εκλογών σερβίρεται νέο πακέτο υποσχέσεων, που όμως δε δικαιολογείται από την ομολογία ότι θα συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή η λιτότητα» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ