Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΦΑΜΑΡ»: Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους προσπαθεί η εργοδοσία της φαρμακοβιομηχανίας «ΦΑΜΑΡ», που ανακοίνωσε χτες την απόλυση της συνδικαλίστριας Ελλης Βάθη, η οποία πρωτοστάτησε για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης της περασμένης Τρίτης. Η Ελλη Βάθη, επί χρόνια δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Φαρμάκου Βοιωτίας και εκλεγμένη αντιπρόσωπός του στο Εργατικό Κέντρο Βοιωτίας, εργαζόταν στο τμήμα επικολλούμενων φαρμάκων στο εργοστάσιο της διανομής, όπου μάλιστα η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 15ης Μάη ήταν καθολική. Μόλις πριν από μία εβδομάδα η εργοδοσία απέλυσε τον Λάμπρο Παπουτσή, με τη δικαιολογία ότι δεν πειθαρχούσε σε εντολές της. Αντιδρώντας στην απόλυση, οι εργαζόμενοι και των τριών εργοστασίων της «ΦΑΜΑΡ» αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα σε στάση εργασίας.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Στο σοβαρό τραυματισμό του 25χρονου Poshutai Sokol οδήγησε το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε οικοδομή της Χαλκίδας (Αρεθούσης 250), ιδιοκτησίας της τράπεζας «Ευβοϊκή Πίστη». Ο νεαρός οικοδόμος, που έπεσε από ύψος 7 μέτρων ενώ προσπαθούσε να κόψει ένα σίδερο, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας κι από εκεί διασωληνωμένος στην Αθήνα.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν στις 30 και 31 Μάη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων. Η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναγκάστηκε, σε χτεσινή σύσκεψη, κάτω από την πίεση των πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και των ταξικών δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» να πάρει την απόφαση για απεργία. Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, η ΔΑΣ, καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και σε κλιμάκωση των αγώνων τους για μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους.

«GOODYEAR»: Τη δικαίωση των 340 εργαζομένων της «GoodYear» που απολύθηκαν ομαδικά το 1996, όταν αυτή ανέστειλε τη λειτουργία του βιομηχανικού κλάδου στην Ελλάδα, πρότεινε χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. Η υπόθεση έφτασε στον Αρειο Πάγο, καθώς το Εφετείο είχε κρίνει νόμιμες τις απολύσεις, παρά το γεγονός ότι η διακοπή της μονάδας έγινε χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες του νόμου 1387/1983.

ΑμΕΑ: Την προκήρυξη 69 θέσεων εργασίας τυφλών τηλεφωνητών, που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία για δουλιά, αφού η ανεργία στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους ξεπερνάει το 80%, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Απασχόλησης. Η προκήρυξη αφορά 36 θέσεις πανελλαδικά σε φορείς του δημόσιου τομέα και 33 στη ΔΕΗ. Οι θέσεις θα καταρτιστούν και θα δημοσιευτούν με βάση το Ν.2643/1998 και από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα.

ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ: Συνειδητή διοικητική και οργανωτική παράλυση των κινητικά αναπήρων είναι το αποτέλεσμα που έχει να επιδείξει η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) 15 μήνες μετά το τελευταίο εκλογοαπολογιστικό της συνέδριο, όπου κυριάρχησαν οι νόθοι αντιπρόσωποι. Οπως καταγγέλλει ο «Ενιαίος Αγωνιστικός Συνδυασμός], η πλειοψηφία του ΔΣ δεν έχει ασχοληθεί με κανένα από τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαριά κινητικά ανάπηροι, ενώ κυριαρχούσαν οι προσωπικές αντεγκλήσεις, οι παραιτήσεις, οικονομικά ζητήματα κ.ά. Οι εκπρόσωποι του «Ενιαίου Αγωνιστικού Συνδυασμού» αποχώρησαν απ' την πρόσφατη συνέλευση - παρωδία προτείνοντας τη σύγκληση συνέλευσης των γνήσιων αντιπροσώπων, απ' όπου θα προκύψει αντιπροσωπευτικό όργανο, με μοναδικό σκοπό την ένωση των κινητικά αναπήρων στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ