Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Την άφησαν να πεθάνει για απλήρωτο λογαριασμό...

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Μπορεί μία εταιρεία να σε σκοτώσει για απλήρωτο λογαριασμό αξίας 90 ευρώ; Τα τέσσερα παιδιά της 44χρονης Νεοζηλανδής δασκάλας, Φόλολε Μουλιάγκα, θα σας απαντούσαν «ναι». Είδαν χτες τη μητέρα τους να πεθαίνει όταν η συσκευή οξυγόνου που την κρατούσε στη ζωή έπαψε να λειτουργεί. Οχι λόγω τεχνικού προβλήματος. Αλλά διότι ο υπάλληλος της εταιρείας ηλεκτρισμού έκοψε το ρεύμα για έναν απλήρωτο λογαριασμό 90 ευρώ...

Κι όμως! Τα (ηλικίας 5 έως 20 χρόνων) παιδιά της Μουλιάγκα (που έμεινε άνεργη απ' τον περασμένο Φλεβάρη λόγω ασθένειας), είχαν παρακαλέσει τον υπάλληλο να μην κόψει το ρεύμα. Τον προσκάλεσαν στο σπίτι για να δει τη συσκευή οξυγόνου που λειτουργούσε με ηλεκτρισμό και την άρρωστη μητέρα τους. Είδε, αλλά προτίμησε να υπακούσει στις εντολές της εταιρείας.

Τα παιδιά θρήνησαν τη μητέρα τους μέσα στο σκοτάδι. Το ρεύμα επανήλθε μετά από ένα 24ωρο μόνον επειδή η είδηση έκανε το γύρο της Ν. Ζηλανδίας (και αργότερα του κόσμου) προκαλώντας σοκ.

Ο αρμόδιος υπουργός διέταξε έρευνα. Εκπρόσωποι της εταιρείας εξέφρασαν «συλλυπητήρια», αλλά δεν παραδέχτηκαν την ευθύνη... Κι όμως! Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Δικαίου, Μπιλ Χοντζ, είναι σχεδόν σίγουρος. Θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία όχι, βεβαίως, στον υπάλληλο, αλλά στην εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ