Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Απεργία ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία μετά το κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της χώρας που αντιτίθεται στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημαντικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία είχαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, στους τομείς της καθαριότητας, στα σχολεία, στα ταχυδρομεία, στα νοσοκομεία αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η κυβέρνηση ωστόσο, διαμέσου του υπουργού Εργασίας, Χοσέ Βιέιρα ντα Σίλβα, υποστήριξε ότι πρόκειται «για μια επιμέρους απεργία με περιορισμένες συνέπειες».

Οι απεργοί, συνεχίζοντας τη σειρά απεργιακών κινητοποιήσεών τους, διαμαρτύρονται για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες και να καταστήσει πιο εύκολη την απόλυση των εργαζομένων. Ηδη η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει περικόψει τα επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας για τους κρατικούς υπαλλήλους, έχει αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης και έχει αυξήσει τη φορολογία, όλα σε βάρος των εργαζομένων, ενώ οι συνδικαλιστικές ενώσεις αναφέρουν τη σημαντική αύξηση της ανεργίας που πέρσι έφτασε τα 8,4%, το υψηλότερο ποσοστό τα τελευταία 21 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ