Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ο λαός στο δρόμο

Υπερασπίζεται την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρεθεί η συχνότητα από αντιδραστικό τηλεοπτικό σταθμό για να δοθεί σε κοινωνικές οργανώσεις

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Τα πάντα έχουν ένα τέλος»... φράση που ειπώθηκε από τον Πρόεδρο Ούγκο Τσάβες σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, ενώπιον χιλιάδων που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης - τοπική ώρα - να δηλώσουν «παρών» στο αγώνα ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης που έχουν εκπονηθεί από την Ουάσιγκτον από κοινού με τμήματα της εγχώριας ολιγαρχίας. Η φράση είναι απάντηση σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αναστολή λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RCTV, καθώς πρωτοστάτησε ουκ ολίγες φορές σε πρότερα σχέδια αποσταθεροποίησης με κορωνίδα το πραξικόπημα του Απρίλη του 2002.

Εντούτοις, ο Πρόεδρος Τσάβες προειδοποίησε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι ο λαός πρέπει και οφείλει να είναι σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση της «μπολιβαριανής διαδικασίας» καθώς η αποκαλούμενη αντιπολίτευση «συνεχίζει να παίζει παιχνίδια αποσταθεροποίησης». Συμπαράσταση στην αντίδραση έσπευσαν να δηλώσουν για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ.

Πάντως, χτες τα πάντα κυλούσαν πολύ ήρεμα μετά από τρεις ημέρες που διάφορες ομάδες, ειδικά φοιτητές από ιδιωτικά Πανεπιστήμια, προκαλούσαν σποραδικά επεισόδια. Εκκληση επίσης ο λαός να βρίσκεται σε επαναστατική επαγρύπνηση απευθύνει και το ΚΚ Βενεζουέλας, και το Σάββατο διοργανώνεται μεγάλη λαϊκή διαδήλωση. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν και εκδηλώσεις - σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και την Ισπανία - συμπαράστασης στην κυβέρνηση Τσάβες, ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ